Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Cleven klopt Van Houtem en pakt 4de zege in Portocolom
Nieuws

Van Cleven klopt Van Houtem en pakt 4de zege in Portocolom

Van Cleven Van Houtem Portocolom

Michael Van Cleven is erin geslaagd om voor het vierde jaar op een rij de Triathlon Internacional Portocolom op z’n naam te schrijven. De sterke Bruggeling kwam met een eindtijd van 3:40:09 als eerste over de streep. Hij had daarmee vier minuten voorsprong op een andere landgenoot. Timothy Van Houtem legde beslag op de tweede plaats. Ook Sanne Swolfs speelde een tijd mee voor het podium maar hij viel uit.

Het werd dus een Belgisch onderonsje op de 111 triathlon in Mallorca. Onze landgenoten bewezen helemaal klaar te zijn voor het komende seizoen. Michael Van Cleven zat mee in een groepje van 7 tijdens het zwemonderdeel. Hij nam al heel snel de leiding tijdens de 100 km fietsen en dat leidde tot mooie beelden op de social media:

Timothy Van Houtem schoof op naar de tweede plaats maar zelfs in het lopen slaagde Timo er niet in om echt dichter te komen op Van Cleven. Het verschil aan de aankomst bedroeg vier minuten. Sanne Swolfs reed in vierde positie maar stapte uit in het lopen. “Ik reed als vierde, begon nog aan het lopen, maar toen ik last begon te krijgen aan mijn kuit heb ik het zekere voor het onzekere gekozen en ben ik uitgestapt,” aldus Sanne.

Michael Van Cleven won in 3u40’09. Timo werd tweede in 3u44’11. Jarmo Rissanen pakte de derde plaats. Natascha Schmitt won bij de vrouwen.

Uitslagen 111

Portocolom podium

Twee keer zilver op 55.5

Ook op de 55.5 was er Belgisch succes met twee keer een tweede plaats. En dat dan nog voor twee teamgenoten van Tribe. Tim Van hamme pakte de tweede plaats bij de mannen, ondanks een verstoorde voorbereiding door gekneusde ribben. Kacper Adam won in 1u53’13. Tim werd op 39 seconden achterstand tweede. Zijn ploeggenote Jolien Vandemoortele werd tweede bij de vrouwen. Sabrina Stadelman won in 2u08’33. Jolien pakte in 2u13’11 de tweede plaats. Zij moesten 500 meter zwemmen, 50 km fietsen en 5 km lopen. Dries Mathys werd zesde en Laurens Verluyten pakte de achtste plaats. Er deden nog heel wat Belgen mee, waaronder een sterke Cis Bens en Kristof Hendrickx. Zij werden nog voorafgegaan door Jelle Vlietinck, Kevin Eeckhout en Remco Verbelen.

Uitslagen 55.5