Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dubbele titelstrijd, EK politie en triple mix in Almere Duin
Miriam Van Reijen en Deborah Ghyseln op kop na de start (foto: Stefaan Devliegher)
Duathlon

Dubbele titelstrijd, EK politie en triple mix in Almere Duin

Miriam Van Reijen en Deborah Ghyseln op kop na de start (foto: Stefaan Devliegher)
Miriam Van Reijen en Deborah Ghyselen in Almere Duin in 2017 (foto: Stefaan Devliegher)

Zaterdag 26 en zondag 27 mei wordt het druk in Almere Duin. Zowel de Belgische als de Nederlandse duatleten strijden er om de nationale titels op de lange afstand. Zaterdag is er ook het EK olympische triatlon voor politiediensten en zondag is er de triple mix van de Eredivisie Teamcompetitie.

Almere Duin bleek de voorbije jaren al een ideale wedstrijdlokatie. Zwemmen, fietsen en lopen liggen er vlak bij elkaar en het nooit windstille parcours speelt ook altijd zijn rol. Vorig seizoen waren de Nederlandse duatleten de Belgen te snel af. Yennick Wolthuizen en Miriam Van Reijen pakten de Nederlandse titels. Seppe Odeyn en de afscheid nemende Ilse Geldhof veroverden de Belgische kampioenentruien. Aanvankelijk was er in België wel wat kritiek dat een titelstrijd niet in eigen land plaatsvindt (wegens te weinig organisaties die nog een LD duatlon organiseren) maar vorig jaar leerde Almere Duin ons dat de combinatie van de beide kampioenschappen een goed bezette en vooral boeiende wedstrijd opleverde, waarin de atleten uit beide landen sterke worden door elkaar te bekampen. De inschrijvingen voor het NK/BK duatlon (over 10 km lopen, 60 km fietsen en 10 km lopen) lopen volop. Inschrijven kan op de site van Start2Finish. Ook dit jaar brengt 3athlon.be verslag van het NK en BK duatlon, met Belgische speaker Hans Cleemput ook aan de microfoon naast Nederlandse commentator Arjan Schilder.

Banner Almere Duin 2018

Nieuw in het programma is het Europees kampioenschap voor politiediensten op zaterdagmiddag. Qua inschrijvingen gaat het hard voor het DUIN Triathlon & Duathlon weekend. Zelfs zo hard dat de Olympische Afstand al bijna vol is: er zijn nog slechts een aantal startplekken te vergeven. Vorig jaar werd deze wedstrijd gewonnen door Almeerder Omar Brons (1.58.01), op gepaste afstand gevolgd door stadgenoot en nummer twee Thomas Naasz (1.59.22). Onder prachtige omstandigheden werd het podium toen gecomplementeerd door Carlo van den Bergh (2.03.49). Bij de dames ging de winst naar Ingrid Boot (2.20.44), nummer twee was Claudia Striekwold (2.24.26) en derde werd Anneke de Groot (2.29.49).

Triple Mix op Super Sunday

Op zondag 27 mei belooft de Triple Mix het nieuwe spektakelstuk van de dag te worden. Zowel de triatleten die acteren in de Eredivisie als 1eDivisie zullen uitkomen op dit onderdeel dat voor het eerst in Nederland te zien is. Over korte sprintafstanden zullen de triatleten drie keer een triathlon volbrengen, iedere keer in andere volgorde. In eerste instantie wordt er gezwommen, gefietst en gelopen. Na een korte pauze wordt er gelopen, gefietst en gezwommen en na nogmaals een korte pauze wordt er gefietst, gezwommen en gelopen. Voor deze wedstrijden komen ook de 3de en de 4de Divisie in actie… Een ware Super Sunday dus… Alle informatie over de triatlons vind je op de site van Start2Finish.