Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet bij Specialized Zwift Academy Team
Triatleet Geert Janssens was Zwift-ambassadeur in 2018 (foto: Be Movi)
Nieuws

Belgische triatleet bij Specialized Zwift Academy Team

Geert Janssens Zwift

Zwift, het globale online training platform voor fietsers en lopers stelde gisteren de selectie voor van de vier top amateur triatleten die samen het Specialized Zwift Academy Triathlon Team zullen vormen. Niemand minder dan Geert Janssens werd één van de vier gelukkigen die deel zal uitmaken van een van het best ondersteunde amateur triathlon team ter wereld. Vorig jaar was hij bezig aan een sterke fietsproef in de Ironman van Hawaii toen hij overkop ging en geblesseerd de wedstrijd moest verlaten. Dit jaar heeft hij dus meer geluk…

De opstart van het  ‘Zwift Academy Programme’ betekende een nieuwe kans voor talentvolle fietsers om zo hun kunnen te tonen. Ondertussen zijn enkele renners uit het wieler profpeloton een ontdekking uit de virtuele omgeving die Zwift creëerde. Doordat Zwift Run zijn ontstaan kende, richt de Zwift Academy zijn pijlen nu ook op triathleten. Uit dit ‘scouting-programma’ werden vier triatleten geselecteerd die samen het Specialized Zwift Triathlon Team zullen vormen. Samen zullen zij onder deskundige begeleiding toeleven richting de Ironman Van Hawaii.

Het team zal informatie verzamelen van hun trainingen en van hun wedstrijden in de aanloop naar Kona 2018. Daarbij zal het team ook de Zwift Community betrekken in het gebeuren door Zwift group loop- en fiets sessies te leiden op het online training platform. De geselecteerde atleten kunnen profiteren van de beste ondersteuning ooit gezien in een amateur team in triathlon. Zwift zal smart trainers en loopbanden ter beschikking stellen van de atleten, terwijl Specialized zal zorgen dat de atleten verzekerd zijn van de best mogelijk uitgeruste fiets samen met een volledig pakket van S-Works uitrusting, een Retül bikefitting en een sessie in de windtunnel, in Morgan Hill, CA hoofdkwartier. Naast het materiaal zal het team ook aangepaste coaching krijgen van Tim Don, race mentoring van Lucy Charles.

Uit de duizenden inschrijvingen werd Geert Janssens geselecteerd om voortaan van dit waanzinnige project deel uit te maken. “Ik zag dit project passeren online maar dacht in eerste instantie dat het toch geen zin had,” vertelt Geert aan onze redactie. “De kans om er bij te zijn leek mij enorm klein. Maar wie niet waagt, niet wint, dus besloot ik het een kans te geven. Ik kreeg bericht dat ik bij de laatste kandidaten was en besloot toen er toch wat meer werk van te maken en wou daarbij een leuke film introduceren met een verassende wending. Na twee weken zonder enig resultaat dacht ik dat de selectie aan mijn neus voorbij zou gaan maar plots kreeg ik de verlossende mail: een waanzinnig gevoel. Dat deze kans uniek is, moet ik uiteraard niet uitleggen en ik zal dan ook ten volle genieten van de ondersteuning en publiciteit die we aangereikt krijgen. Dat vele atleten in mijn schoenen willen staan brengt des te meer motivatie naar boven. Ik ben super vereerd en dankbaar en zal deze kans dan ook met beide handen grijpen,” aldus Geert Janssens.

Geert maakt samen met een Duitse triatleet en een Amerikaanse en Britse triatlete deel uit van het team: