Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Coddens pakt brons in EK Xterra duatlon
Duathlon

Coddens pakt brons in EK Xterra duatlon

Kris Coddens EK xterra duatlon 2018

Kris Coddens trok samen met Didier Vandenbosch naar Denemarken voor het Europees kampioenschap Xterra cross duatlon. Ondanks de concurrentie van de Xterra triatlon van Cyprus daagden meer dan genoeg toppers op in Rebild om er een mooie strijd van te maken. Coddens 

In de eerste run volgde Coddens in het spoor van de Deen Jens Emil Sloth Nielsen. De twee hadden een kleine achterstand van een halve minuut op de Noorse leider Oivind Bjerkseth. In het mountainbiken waren de Deen en de Noor te sterk voor Coddens. Die kwam in de slotrun nog terug op Bjerkseth maar Kris kwam uiteindelijk een halve minuut te kort om zilver te pakken. Het goud was duidelijk voor de Deen Nielsen in 1u56’41. Bjerkseth werd in 1u58’50 tweede en het brons was voor Coddens in 1u59’21.

“Ik mag tevreden zijn met deze derde plaats,” vertelt Kris. “Na een winter met blessures wist ik niet hoe ik er nu voor zou staan. Al in het eerste lopen merkte ik dat de Noor Bjerkseth te snel liep. Het was een brutaal parcours met 5 km op en neer, met enkele steile stukken. Ik liep samen met Nielsen in tweede positie en we wisselden samen. Ook in het mountainbiken bleven we een hele tijd samen tot de Deen na 25 km versnelde. Ik had niet de benen om te volgen. Ik deed mijn best, maar verloor toch een halve minuut. In een opnieuw heel zware slotrun werd ik derde. De conditie is nog niet wat ik gehoopt had, maar wat wil je na zo’n zware blessure-winter. Op naar de volgende dan maar, volgende week alweer Xterra Griekenland,” aldus de atleet uit Torhout.

Didier Vandenbosch Kris Coddens EK Rebild 2018

Didier Vandenbosch ging volop de strijd aan voor de Europese titel bij de M50. Toen hij lek reed in het mountainbiken leek de titel ver weg, maar onze landgenoot knokte zich nog terug naar een mooie derde plaats, goed voor brons op het EK in 2u33’37.