Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympische Mixed-Team Relay in de kijker
Belgium3Team

Olympische Mixed-Team Relay in de kijker

https---cdn.evbuc.com-images-42252181-149182552738-1-original

Dat de mixed-team relay in 2020 een nieuwe discipline is op het programma van de Olympische Spelen is niet nieuws onder zon. Ondertussen zijn we nog slechts een goede twee jaar verwijderd voor ook onze land z’n atleten stuurt richting Tokyo. Hoog tijd dus om deze nieuwe olympische discipline binnen de triathlon extra in de kijker te zetten. In het weekend van 5 en 6 mei organiseert de Belgische triathlonfederatie het testevent in het kader van hun nieuw project.

Atleten vanaf 14 jaar worden in het eerste weekend van mei uitgenodigd op het domein van ‘Sport Vlaanderen’ te Willebroek. Deze twee dagen zal alles in teken staan van het Mixed-team relay project dat opgestart wordt in de aanloop van de Olympische Spelen 2020 in Tokyo.

Uiteraard wordt niet enkel de focus gelegd op de Olympische Spelen. De federatie wil (jonge) atleten de mogelijkheid bieden om hun kunnen te tonen in deze unieke, explosieve discipline. Zo wil men talent opspeuren om hen zo in de toekomst klaar te stomen om voor België uit te komen in toekomstige wedstrijden, kampioenschappen of wie weet: de Olympische Spelen.

Het programma zal zeer gevarieerd zijn en bestaan uit zowel info- als trainingssessies. Apotheose van het weekend zal het test event zijn waar iedere atleet zijn kunnen mag tonen in een unieke supersprint triathlon (300m – 4km – 1,5km), de afstand die ook door iedere atleet wordt aangegaan binnen het Team-Relay concept.

Naast atleten zijn ook ouders en coaches welkom om de briefings en workshops mee te volgen. Meer info vind je op onderstaande link:

Testweekend Mixed Team Relay