Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geens houdt stand, Van Riel valt en Noorwegen wint
Jelle Geens in de WTS van Bermuda (foto: Rudy Geens)
Nieuws

Geens houdt stand, Van Riel valt en Noorwegen wint

Jelle Geens bike WTS Bermuda Rudy Geens
Jelle Geens in de WTS Bermuda (foto: Rudy Geens)

Gisteren stond de 2de manche van de World Triathlon Series op het programma. Het eiland Bermuda ontving voor de eerste keer het heuse circuit. Bij de mannen was het verrassend genoeg Noorwegen boven. Voor het eerst in de geschiedenis van de WTS stonden drie Noorse landgenoten op het podium. Wij keken vooral uit naar Marten Van Riel en Jelle Geens. Beiden zaten in de grote groep maar Van Riel kwam in de slotfase ten val. Geens werd knap 13de.

Noorwegen boven

Casper Stornes in de aanval in Bermuda (foto: ITU/Wagner Araujo)
Casper Stornes in de aanval in Bermuda (foto: ITU/Wagner Araujo)

Bij de mannen geen grote afscheiding na het zwemmen. Al snel ontstond een grote kopgroep van een 25 atleten op de fietst met daarbij beide Belgische mannen. Na 10km koos de Noor Casper Stornes voor de aanval en begon zo aan zijn indrukwekkende solo. De favorieten keken de kat uit de boom en zo kon Stornes met een bonus van twee minuten beginnen aan de afsluitende run, een voorsprong die hij niet meer uit handen zou geven. De Deen Schilling was de enige tijdens het fietsen die voor de tegenaanval zorgde maar in de laatste ronde werd hij bijgebeend door de Noorse tandem: Blumenfelt en Iden. Meteen na de wissel werd de Deen ter plaatse gelaten en ook een opzettende Mola kon een volledig Noors podium niet verhinderen. Met een vierde plaats wordt de Spanjaard wel de nieuwe leider in het WTS klassement. Voor Stornes was het een allereerste WTS zege in zijn nog maar derde wedstrijd op het hoogste niveau. Hij werd wel al een paar keer Noors kampioen en eindigde pas nog derde in de ETU Cup van Quarteira.

Valpartij voor Van Riel

Marten Van Riel bike WTS Bermuda Wagner Araujo
Van Riel op kop van de groep (foto: ITU/Wagner Araujo)

Voor de Belgen was geen absolute hoofdrol weggelegd, maar toch waren beide mannen op de afspraak. Marten Van Riel kwam als 5de uit het water en zat op de fiets meteen vooraan in de wedstrijd. Wanneer de grote groep vooraan bijeenkwam was ook Jelle Geens op de afspraak. Beide Belgen bleven constant in de groep van de grote favorieten maar voor Marten ging het in de laatste bocht voor de wissel mis. Een valpartij koste hem de aansluiting met de groep en een goede uitgangspositie voor de laatste run. Met een getekend lichaam verbeet hij de pijn en knokte zich naar een 21ste plaats. Jelle was in de laatste rondes op de fiets nooit uit de top 5 van de groep weg te slaan. Hij legde na een zware run beslag op de 13de plaats.

“Gevoel wordt steeds beter”

Jelle Geens Bermuda Rudy Geens
Jelle Geens sterk op de fiets in Bermuda (foto: Rudy Geens)

Jelle Geens was redelijk tevreden, maar maakte zich ook zorgen om Marten. “Ik probeerde op de fiets constant vooraan in de groep te zitten want met dit zwaar parcours waren dit de posities waar je best kon postvatten. In het begin zag ik wel af op de fiets maar na de aanval van Stornes viel het volledig stil. Bij het lopen voelden de benen niet lekker aan maar ik heb gevochten voor een zo hoog mogelijke notering en met een 13de plaats ben ik dan ook niet ontevreden. Het gevoel wordt steeds beter dus ik kijk uit naar de volgende WTS binnen paar weken in Yokohama (JPN). Ik zag Marten na de wedstrijd. De schade valt al bij al nog mee, denk ik. Maar zijn lijf stond wel vol schaafwonden. Het douchen was alvast iets minder aangenaam voor hem,” aldus Snelle Jelle.