Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Fietsen was frustrerend” – Frederik Van Lierde over IM Texas
Nieuws

“Fietsen was frustrerend” – Frederik Van Lierde over IM Texas

Frederik Van Lierde Texas 2018

Frederik Van Lierde behaalde zaterdag een negende plaats in de Ironman van Texas in een nieuw persoonlijk record van 7u53’43. “Ik slaagde er in om mijn persoonlijke besttijd te verbeteren met bijna 7 minuten en ging voor het eerst in mijn carrière onder de 8 uur. Ik heb er ook geleerd dat tijdens dit type wedstrijden (vlak en snel parcours waarop het moeilijk is om het verschil te maken) mijn potentieel niet ten volle tot uiting komt. ” Het wedstrijdverslag van Fre zelf…

“Op een bepaald moment was het overduidelijk dat alles beslist zou worden tijdens de marathon… De dag startte met een heel goed zwemnummer (49 min) in het ‘Lake Woodlands’, zonder wetsuit. Ik kwam nooit in de problemen en kon me in een goede positie plaatsen in de grote leidersgroep.”

“Fietsparcours? Ik houd het kort en simpel…”

“Over het fietsparcours valt er veel te zeggen en werd reeds uitvoerig besproken, ik houd het kort en simpel. Ik voelde me sterk genoeg om het verschil te maken maar een groep van 12 atleten bleef samen tot aan de 2de wisselzone. Mijn fietstijd was 4u10, inclusief 3 extra kilometers (Ruedi Wild en mezelf kozen de verkeerde weg toen we beiden op kop van de groep reden). Het duurde ongeveer 25 km vooraleer we opnieuw aansluiting konden maken met de groep na een harde en succesvolle achtervolging. Dit gaf me vertrouwen om afstand te nemen van de groep en een mogelijke voorsprong uit te bouwen… ik probeerde verschillende keren, maar dit lukte niet. Niet voor mij, maar ook niet voor een ander. Een frustrerende situatie.”

“De afsluitende marathon in 2u48 was goed maar ook niet meer dan dat. Ik voelde wel duidelijk de extra inspanning die ik had gemaakt tijdens het fietsen. Samengevat: tevreden met mijn tijd en conditie. De kwalificatie voor Hawaii heb ik op zak en ik voel me meer dan klaar om de voorbereiding op IRONMAN France (24 Juni) aan te vatten. Tijd voor wat rust en herstel,” aldus Fre.

Zijn recordtijd komt overigens toch op de Ironman tabellen te staan. Om veiligheidsredenen werd het fietsparcours met 3,2 km ingekort. Daarom gaf Ironman een persbericht uit dat het door die kortere afstand geen parcoursrecord of besttijden zou homologeren. Mede door de argumenten van Andrew Starykowicz (die 3u54’59 fietste) dat bij andere wedstrijden (Roth, Frankfurt) er ook lichte afwijkingen zijn, kwam Ironman dinsdag terug op deze beslissing. De recordtijden van Texas blijven dus staan, wat onder andere betekent dat Tine Deckers nu als 9de snelste vrouw ter wereld op de fiets in een Ironman bekend staat 🙂

Op slowtwitch vind je daarover een interessante column van Dan Empfield: “There is one way to become an Ironman”