Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische bijna age group winst, Coddens 6de in Xterra Greece
Nieuws

Belgische bijna age group winst, Coddens 6de in Xterra Greece

Dit weekend hield de Xterra Europe Tour  halt in Griekenland. De Xterra Greece is één van de populaire wedstrijden onder Xterra atleten door het adembenemende parcours. Onder de deelnemers weer heel wat Belgen. Bij de pro’s was het uitkijken naar Kris Coddens en Tim Van Daele, Zij pakten een 6de en 11de plaats. Bij de age groupers greep Ced Smets bijna de overwinning in zijn leeftijdscategorie. In een felle sprint moest hij met slechts 4 seconden de duimen leggen.

Kris Coddens werd 6de. Nog steeds niet helemaal hersteld en met het EK cross duatlon van Xterra vorige week in Denemarken in de benen, was dit een degelijk resultaat. Een bloedonderzoek moet uitwijzen wat er precies aan de hand is, maar Kris wil er volledig voor gaan om er in juni te staat bij de Xterra Belgium, zoals je hem hoort vertellen in zijn race report vanop het strand:

Tim Van Daele werd 11de. Hij droeg zijn prestatie op aan zijn vorige week overleden maatje Jonas Baten. “Ik ben 11de geworden in een stevig bezette Xterra Greece. Na een behoorlijk zwemproef kwam ik kort achter Kris Coddens uit het water. Op de mountainbike kwam ik onmiddellijk in mijn ritme en kon ik enkele plaatsen opschuiven. Als 12de begon ik aan het lopen. Ook in het lopen kon ik mijn ritme houden, maar in de afdalingen probeerde ik mijn enkel (omgeslagen in Malta) wat te sparen. Ik kon nog een plaatsje opschuiven en finishte tevreden als 11de,” aldus Tim.

Ced Smets verloor wat tijd in het zwemmen en in T1, maar met een sterke fietsproef en een goed loopnummer streed hij alsnog mee voor de overwinning bij de M40. In een lange spurt was Ezechiel Rencker net drie seconden sneller. Joeri Deleebeeck was 7de bij de M25 en Florian Badoux, organisator van de Xterra Belgium, werd 4de bij de M30. 

Arthur Forrisier won de wedstrijd voor Marcello Ugazio en Arthur Serrieres. Bij de vrouwen klopte Nicole Walters topfavoriete Helena Erbenova. De Nederlandse Maud Golsteyn werd knap zesde. Haar partner Lars Van der Eerden werd 4de bij de M40. Quirijn Waaijenberg werd tweede bij de M16 en zijn pa Mark pakte brons bij de M55. Marcel Molendijk pakte de winst bij de M50.