Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Innerme Protein Mix
Nutrition

Innerme Protein Mix

IMG_A9E3E2292D04-1

Een tijd geleden kon je lezen dat Innerme z’n gamma uitbreidde met een gloednieuwe proteïne shake. Binnenkort staat er nog iets nieuws in het verschiet (eind mei) waarmee Dirk Baelus stillaan een compleet gamma aan de atleet kan aanbieden. Maar voor nu houden we het op de proteïne shake waar we op de redactie al enkele maanden met werken.

Vanille of Chocolade

Kiezen is verliezen dus gingen we maar meteen voor beide smaken waaruit je kan kiezen om aan onze test te onderwerpen. Eerlijk is eerlijk, dit is geen standaard vanille of chocolade shake en dat zie je zo aan de kleur. Geen bruine of witte schijn in je glas maar een eerder groen mengsel omdat Innerme nu eenmaal trouw blijft aan hun visie: Vegan it is en om hierin een mooi uitgebalanceerde proteïne shake te maken was zeker en vast een heus karwij. De groene schijn wordt overigens verkregen door de erwtenextracten die aan het mengsel toegevoegd zijn.

Proeven maar

Dirk raadt zelf aan de shake te mengen met rijstmelk, sojamelk of een andere vegan variant. Een raadt die wij in het begin niet hadden opgevolgd toen we onze eerste vanilleshake nog aanlengden met een halve liter water. Niet dat de smaak ons niet beviel met dat het iets miste konden we onmogelijk ontkennen. Met toevoeging van rijstmelk konden we de shake met des te meer smaak naar binnen werken. Verwacht uiteraard geen pure vanille of chocoladesmaak want ook bij deze producten zijn er geen toegevoegde of geraffineerde suikers noch smaakstoffen aanwezig.

IMG_FBFDDCF27F5B-1

Porties

Een halve liter rijstmelk leng je aan met drie scheppen van de Innerme Proteïne shake. Zo kom je in totaal op 18 porties. Iets wat helemaal in de lijn ligt van het aantal porties die andere merken voorzien. Let er natuurlijk op dat je een voorraad aan rijstmelk voorziet zodat je na iedere training perfect kan genieten van een deugddoende shake.

Ien aan het woord

9433f7dd-89db-4712-b52a-2f2e518e0899Er wordt aangeraden om deze shake aan te lengen met een vegan melk ipv water en dit is in mijn ogen ook een vereiste. Het aantal koolhydraten is wat je verwacht van een recoveryshake en ook de energiewaarde zit zeer goed. Bij vegan shakes moet je wel opletten welke soort eiwitten er worden aangeboden maar bij Innerme zijn alle essentiele aminozuren aanwezig. Enkel het vetgehalte is wat aan de hoge kant. Niet mis mee op zich maar vetten vertragen nu eenmaal de vertering van eiwitten die essentieel zijn voor het spierherstel. Mijn advies: een zeer goede shake maar drink het onmiddellijk, stante pede en wacht geen half uur of zelf vijftien minuten na de training. Op die manier ben je die vetten alsnog te snel af!