Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
ON Cloudventure: veel grip, stevig en 2 lagen…
Gear

ON Cloudventure: veel grip, stevig en 2 lagen…

IMG_F389A4D9E1BC-1

Ondertussen zijn we met het merk ON Running al goed vertrouwd. Maar wat deze schoenen presteren op onzachte ondergronden was toch nog een vraagteken. Wij zakten in maart af naar de Grand Raid Nisramont van Sportevents met de ON Cloudventure aan de voeten. Kort samengevat: goede grip, lekker stevig, 2 lagen, weinig last van steentjes, maar let op voor klei…

Breed kleurenpalet

We beginnen bij het begin: de looks. Zoals ieder model krijg je bij deze offroad schoen ook de keuze uit heel wat kleurencombinaties (5 in totaal!). Een troef die het Zwitserse merk bij ieder model dus blijft uitspelen. Wij kozen uiteraard voor de oranje-grijze variant…Or what else?

Kussens alom tegenwoordig

On Cloud en de ‘cloudtec’ technologie, het is eenmaal datgene wat het merk maakt tot wat het is. De cloudventure beschikt over elf van deze kussens om de impact van de voetstoot perfect op te vangen. Alleen zijn openingen en kiezels een combinatie waar wij onszelf grote vragen bij stelden. De kussens gaven tot nog toe altijd al een aangenaam gevoel en zelfs op grindpaden hebben we nog geen kostbare seconden verloren om steentjes tussen de kussens te halen. Maar constant op en af tussen aarde-, grind- en zelfs waterwegen van onze geliefde Ardennen?

Het zou een grote beproeving worden. Bij deze kunnen we meedelen dat de proef met verve werd doorstaan, buiten een enkele stop om toch die ene ellendige steen van tussen de kussens te halen. Kleigrond is wel een andere zaak. Bij een ‘gewone’ schoen is dit al een ballast die aan de zool blijft kleven maar bij deze cloudventure duurt het daarnaast ook net wel wat langer om snel van dit onaangename gewicht af te raken. Snel uitdoen en goed afkloppen, werd uiteindelijk de enige remedie.

IMG_52A075A65D2C-1

2-lagen systeem

De Cloudventure-familie, jawel er zijn meerdere modellen, beschikt over een uniek 2-lagen systeem. ‘Uniek’ is wat op de website vermeld staat. Het systeem van twee lagen is echter iets wat bij de meeste trailschoenen voorkomt en lijkt volgens ons ook een vereiste. De inwendige laag zorgt voor een correcte fitting van de voet in de schoen, de buitenste laag heeft net dat iets stuggere maar waterafstotende effect.

IMG_41BE8E379C3E-1

Veiligheid boven alles

Waar deze schoen wel in uitblinkt is de versteviging aan de top van de voet. Trailrunning gebeurt nu eenmaal veelal tussen stenen en rotsen en een onaangenaam contact hiermee kan toch de nodige pijn met zich meedragen. Belangrijk is dat ondanks het dikkere rubber die hiervoor voorzien is de schoen niets inboet aan flexibiliteit.

IMG_1E14CDA71C09-1

Grip is alles

Grip is misschien wel de bepalende factor binnen het offroad gebeuren. Waterdicht en stevig is een zaak maar als je niet op je gewenste spoor kan blijven zullen de frustraties des te groter worden. De zool van deze cloudventure beschikt over een profiel met vier verschillende ‘gripniveaus’. Het maakt van dit model een zeer complete schoen en dit kunnen we enkel beamen. Het parcours van de Grand Raid bood heel wat variatie: van rotsachtige beklimmingen, laveren in aardewegen tot het juiste spoor zoeken langs de rivierbedding. De schoen stelde niet teleur en doorstond de test met verve!

Ons verdict

Zoals alle andere modellen van de ON Running familie zijn we ook gewonnen voor deze Cloudventure. Een schoen die duidelijk zijn dienst bewijst wanneer je een trailrun wil aanvatten. De schoen is te koop voor een adviesprijs van €159,95. Kom zeker langs bij onze partners Vedette Sport in Lier of Running Center in Brugge om het gamma van ON-running te bekijken!

Vedette Sport banner 2018

BANNER-3ATHLON