Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet klopt Sven Nys in 100 meter vrije slag
Nieuws

Triatleet klopt Sven Nys in 100 meter vrije slag

Koen Van Riet en Sven Nys (foto: HLN.be)

Triatleet Koen Van Riet heeft donderdag het nieuws gehaald door Sven Nys te kloppen in een wedstrijd voor radiozender Joe. Er kwam deze keer geen fiets aan te pas, maar wel water. Koen mocht het opnemen tegen de voormalige veldrijder in de 100 meter vrije slag. En gelukkig hield de triatleet van WTT de eer van onze sport hoog. Hij won het wedstrijdje in 1’17. “Een persoonlijke recordtijd, dankzij de motiverende tegenstand van Sven…”

“Met “bijna” pijn in mijn hart, want als het fluitje gaat is het beastmode bij mij, vertelt Koen, “heb ik de grote kampioen Sven Nys geklopt voor een radio programma op Joe FM.  Het was uiteraard een hele eer om deze gelegenheid te krijgen. Het programma was zeer strikt en ik heb spijtig genoeg niet echt de gelegenheid gekregen om eens rustig met Sven te praten over sport en het leven, maar ik neem zeker het genoegen om tegen hem een wedstrijd gedaan te hebben.

De wedstrijd zelf dan… 100 meter is niet echt mijn ding. Met de triatlonwedstrijden zijn het de langere afstanden die ik gewoon ben en bijgevolg heb ik ook niet de juiste zwemsnelheid voor zo’n sprint.
Het was hier dus belangrijk om Sven in het oog te houden. 
De start was op startblokken, nog zo iets waar ik geen ervaring in heb, maar Sven waarschijnlijk ook niet. 

De eerste 50 meter heb ik Sven altijd goed in het zicht gehouden en hij bleef zeer goed doorzwemmen. Ik had mijn wedstrijd onder controle en wist dat er nog een 2de helft kwam.  In de helft ben ik versneld. Ik meen dat ik eerder de snelheid van een snelle 500m had gezwommen in de eerste 50 meter. Vanaf dan heeft Sven me niet meer kunnen volgen. Bijgevolg heb ik als eerste aangetikt. Er zat zeker een nog snellere tijd in, maar dat was vandaag niet nodig. Ook het 1 meter ondiepe zwembad maakte dat de keerpunten niet vlot gingen, waarschijnlijk zit dat meer tussen de oren, maar het blijft een “vieze” gedachte zo vlak boven de bodem te scheren in een wedstrijd.

Alleszins zeer sterk gezwommen van Sven. Heel veel respect voor deze grote kampioen,” aldus Koen.

In Het Laatste Nieuws vertelt Sven Nys dat hij geen zwemmer is. “Geef mij maar de fiets. Mijn armen, helemaal verstijfd. Ik ben kapot. Koen heeft niet alleen een veel gespierder bovenlichaam, hij is ook een ervaren ‘keerder’, het punt waarop ik telkens veel tijd verloor. Na 50 meter voelde ik me ook volledig stilvallen. Een gebrek aan techniek. Het was uiteindelijk nog spartelen om er te geraken. Koen is dus de terechte winnaar,” aldus Sven.

Lees hier het volledige artikel op HLN.BE en luister op 28 mei tussen 6 en 9 uur naar Joe.

En Sven Nys kan fietsen, heeft ook al bewezen dat hij redelijk kan lopen en nu deed hij het ook niet onaardig als zwemmer. Wordt het dan niet stilaan tijd dat hij ook eens een triatlon probeert? Coach Paul Van Den Bosch heeft ongetwijfeld nog goeie schema’s liggen voor hem… 😉