Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Denteneer 15de, Jurgens lek in GP Valence
Nieuws

Denteneer 15de, Jurgens lek in GP Valence

Valence Thomas Jurgens

In Frankrijk is zondag het Grand Prix seizoen begonnen in Valence. Net zoals in de 70.3 Ironman van Aix-en-Provence kregen ze in Valence met noodweer te maken. In de gietende regen haalde Peter Denteneer zijn beste flandrien-benen boven. In een sterkbezette wedstrijd werd hij vijftiende. Thomas Jurgens reed lek.

Voor Thomas Jurgens werd het een dag in mineur. Hij keek enorm uit naar de openingsmanche van het Franse Grand Prix seizoen. Jurgens komt in Frankrijk uit voor het Valence triathlon team en wou er meteen staan in de thuiswedstrijd van zijn ploeg. Hij had een minder zwemnummer, probeerde op te rukken op de fiets, maar reed dan lek en moest de wedstrijd verlaten. Valence eindigde daardoor pas op de tiende plaats in de ploegenranking. Die werd gewonnen door de topfavorieten van Poissy Triathlon met Anthony Pujades op 2 en Aurelien Raphael op 4. De individuele zege was voor Leo Bergere van Saint Jean De Monts Vendee. Peter Denteneer werd knap 15de en bracht zo Rouen Triathlon naar de vierde plaats. Zijn ploeggenoot Noah Servais werd 29ste.

Bij de vrouwen won Georgia Taylor Brown. De ploegwinst was voor Triathlon Val De Gray. Cato Cassiers was de enige Belgische. Onze youngster pakte een degelijke 39ste plaats voor Triathlon Saint Amand Dun, waarmee ze 10de werd per ploeg.

Virginie tweede in Chalons

Virginie Soenen Chalons

Nog in Frankrijk werd age group wereldkampioene duatlon Virginie Soenen knap tweede in de sprinttriatlon van Chalons en Champagne. Zwemmen is niet haar ding en daarin verloor ze dan ook vier minuten. Ze liep uiteindelijk nog drie minuten sneller maar dat was onvoldoende om winnares Cybele Schneyder te bedreigen. De in België vaak aantredende Fransman Robin Tournant werd vierde op de kwarttriatlon. Die werd gewonnen door Matthieu Journot. Olivier Lange was de eerste Belg op de 13de plaats.