Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verstuyft 2de in Challenge Lissabon, Goos 7de
Katrien Verstuyft op het loopparcours in Lissabon (foto: Pieter Francois)
Nieuws

Verstuyft 2de in Challenge Lissabon, Goos 7de

Katrien Verstuyft op het loopparcours in Lissabon (foto: Pieter Francois)
Katrien Verstuyft op het loopparcours in Lissabon (foto: Pieter Francois)

Zaterdag nam Sofie Goos opnieuw deel aan de Challenge Lissabon, drie weken na haar blessure aan de vooravond van de 70.3 Ironman Marbella. Ze kreeg bij de pro’s het gezelschap van Katrien Verstuyft, die een schitterende tweede plaats pakte achter een sterke Corinne Abraham. Samen met Sofie en Katrien kwamen er nog tientallen Atriac-triatleten aan de start van de halve triatlon. 

Sofie Goos stond vorig jaar nog op het podium in Lissabon. Toen was het haar openingswedstrijd van het seizoen. Drie weken geleden kwam ze ongelukkig ten val. Ze zwom en fietste nog in de 70.3 van Marbella, maar lopen zat er toen niet in. Katrien Verstuyft startte haar seizoen met twee valpartijen in de Challenge van Roma maar werd in die wedstrijd toch nog vierde.

Anne-Lena Pohl kwam als eerste uit het water maar in het fietsen nam Corinne Abraham de leiding stevig in handen. Katrien Verstuyft volgde na 1900 meter zwemmen op 3’30 van de leidster. Sofie Goos moest nog twee minuten extra toegeven. Abraham ging lange tijd aan kop maar Verstuyft rukte stelselmatig op en slaagde er in om als eerste de laatste wisselzone in te duiken, een tiental seconden voor Abraham. Die bleek de snelste loopster. De voormalige Uplace-BMC triatlete won de Challenge van Lissabon in 4u00’42. Iets meer dan vier minuten later kwam Verstuyft als tweede over de streep in 4u04’51. Bianca Steurer werd derde in 4u06’03. 

Sofie Goos in de Challenge Lissabon (foto: Pieter Francois)
Sofie Goos in de Challenge Lissabon (foto: Pieter Francois)

 

Sofie Goos kwam als 9de van de fiets. Het werd afwachten hoe het lichaam zou reageren op de blessures en het feit dat ze pas vorige week voor het eerst weer de looptrainingen kon hervatten. Gaandeweg liep het beter en beter, al bleef ze nog onder haar normale niveau. Toch slaagde La Goos er in om nog wat atletes op te rapen, zoals onder andere de Nederlandse Iolna Eversdijk (die uiteindelijk 12de pro zou worden). Sofie werd nog knap zevende in 4u18’10. 

Bij de mannen ging de Spaanse kampioen Pablo Dapena aan de leiding. Hij zette de snelste zwemproef neer en bleef ook op de fiets lange tijd op kop. In een tijd van 3u39 liep hij naar zijn eerste grote internationale overwinning. De Spanjaard is vooral bekend van de Spaanse kampioenschappen, waarin hij en op de halve en op de volledige afstand vorig jaar kampioen werd,  en de halve triatlons in eigen land, waarvan hij er 4 won. Er stonden geen Belgische profs aan de start. De Nederlander Tjardo Visser deed het uitstekend met een tiende plaats bij de pro’s.

Later brengen we nog updates over de Belgische age groupers en u mag ook nog een heleboel foto’s van onze fotografe ter plaatse Katrien Decru verwachten…