Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens en Jolien Vermeylen top in T3 Sint-Laureins
Jolien Vermeylen en Jelle Geens winnen in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

Jelle Geens en Jolien Vermeylen top in T3 Sint-Laureins

Jolien Vermeylen en Jelle Geens winnen in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Jolien Vermeylen en Jelle Geens winnen in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

In Sint-Laureins kregen de triatleten voor de tweede manche van de T3 Series een supersprinttriatlon voorgeschoteld. Jelle Geens bleek daarin duidelijk de sterkste, al kwam de Brit Christopher Pelham nog sterk opzetten. Bij de vrouwen kregen we een spannende strijd tussen Jolien Vermeylen en Tribe Bees Kiara Lenaertz en Hanne Peeters.

Jolien pakte uiteindelijk de overwinning na van start tot finish aan de leiding te gaan. Ze had ongeveer driekwart minuut voorsprong op een select groepje na de 400 meter zwemmen, zag 5 dames sterk terugkomen in de eerste fietsronde, maar slaagde er toch in om solo binnen te komen in T2. Hanne Peeters naderde nog tot op een paar meter maar Vermeylen stond de koppositie niet meer af en won verdiend de T3 race. Peeters werd tweede en Lenaertz derde. De Atriac-vrouwen pakten al weer hun tiende opeenvolgende T3 overwinning en verstevigen hun leidersplaats in de T3 topcompetitie.

Ook bij de mannen was er individuele winst voor Atriac Antwerpen. Jelle Geens zit duidelijk in een bloedvorm. “Ik was er ook van overtuigd dat ik in Yokohama een topprestatie had kunnen behalen, maar die lekke band besliste er anders over,” vertelde Jelle. “Maar vandaag ging het super. Ik had best een goed gevoel en ja, ik kan alleen maar toegeven dat de conditie op dit moment top is. Voor mij is het overigens top om eens een periode in eigen land door te kunnen brengen. Om dan ook nog te winnen voor eigen volk maakt het helemaal speciaal,” aldus Snelle Jelle, die vroeger nog uitkwam voor thuisploeg SMO-Specialized en nog altijd op veel applaus mocht rekenen.

Hij haalde het na een sterke loopproef voor de Brit Cristopher Pelrham van TRIGT. Belgisch kampioen olympische triatlon Arthur De Jaegher pakte de derde plaats voor Dylan Magnien en Tom Suetens, nota bene een week na zijn zege in de 70.3 Ironman van Mallorca, en Dries Matthys kaapte de zesde plaats weg vlak voor Louis Naeyaert. De ploegzege was overduidelijk voor TRIGT deze keer voor Atriac.

T3 Boerekreek 2018