Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Baelde klopt Pareyn in laatste kilometer
Pareyn, Baelde en Lagae in Koksijde (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Nieuws

Baelde klopt Pareyn in laatste kilometer

Pareyn, Baelde en Lagae in Koksijde (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Pareyn, Baelde en Lagae in Koksijde (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Na een jaar afwezigheid van de kalender konden de triatleten zondag opnieuw genieten van de Golf Ter Hille kwarttriatlon in Koksijde. Net zoals in Veurne twee weken geleden, kregen we een strijd tussen Pamphiel Pareyn en Sybren Baelde. Deze keer bleek Sybren de betere loper. Bij de vrouwen was de overwinning ook voor de sterkste loopster. Xenia Luxem klopte Charlene Ottevaere.

Bij de mannen kregen we een sterke Bart Colpaert te zien. 2018 lijkt het comebackseizoen te zijn voor Colpie. Hij kwam na 1500 meter zwemmen als eerste uit het water. Ook in het fietsen stond hij nog redelijk zijn mannetje en als zesde wisselde hij om met een iets moeizamer loopnummer alsnog tiende te worden. Vooraan had ondertussen Pamphiel Pareyn het commando overgenomen. Net zoals in Veurne knalde hij minuten weg van zijn concurrenten. Kasper Lagae volgde op 2’15 en Sybren Baelde was dertig seconden later de derde triatleet in de tweede wisselzone.

Bart Colpaert leider na het zwemmen (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Bart Colpaert leider na het zwemmen (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

In het lopen kon Pamphiel deze keer geen stand houden. “Na mijn overwinning van 2 weken geleden te Veurne, was de druk hoog om ook tijdens de kwarttriatlon te Koksijde vandaag goed te presteren,” vertelt Pamphiel. “Een ondermaats zwemnummer door een slechte sluiting bracht me op achtervolgen. Na 5 km fietsen kon ik snelle zwemmer Bart Colpaert voorbij rijden om net als in Veurne zo hard mogelijk te gaan op de fiets. Dat lukte, een mooie 42,6km/u gemiddeld bracht me terug de snelste fietstijd op. Ik verliet wisselzone 2 met een mooie 2′ voorsprong op hardrijder Kasper en 2’30 op Sybren. Maar helaas duurde het liedje vandaag niet lang, na 1 km kreeg ik te kampen met een geblokkeerde onderrug. Na 9 km kwam hardloper Sybren me dan ook voorbij gesneld. Sybren was vandaag duidelijk de beste… Het mooie aan topsport, alle puzzelstukjes moeten in elkaar vallen. Analyseren en op naar de volgende, de halve triatlon van Ter Heijden op 10juni,” aldus de 3MD-triatleet.

Pamphiel Pareyn aan kop in T2 (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Pamphiel Pareyn aan kop in T2 (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Sybren Baelde won de kwarttriatlon in 1u58’07 en telde aan de finish 17 seconden voorsprong op Pareyn. “Ik dacht dat ik ging stranden op de tweede plaats,” vertelde Sybren voor de camera’s van Focus/WTV. “Tot ik in de slotkilometer Pamphiel voor me zag lopen. Dan heb ik nog een klein spurtje er uit geperst, met het idee dat er misschien nog iets meer inzat dan de tweede plaats. Op 500 meter van de streep kreeg ik Pamphiel te pakken en kon ik hem gelukkig achter mij laten.

Een tevreden Sybren Baelde (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Een tevreden Sybren Baelde (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Kasper Lagae liep naar de derde plaats. “Misschien ben ik wat oud aan het worden,” lacht Lagae, “want Baelde die voorbij kwam gesneld, dat leek op een blanke Ethiopiër, zo snel ging hij. En op de fiets was de PP TGV ook al niet te volgen. Knap wat Pamphiel op de fiets deed en knap wat Sybren op de loopschoenen deed. Ik ben dan ook tevreden met de derde plaats achter deze twee,” aldus de EFC-ITC clubkampioen.

Katrien Maes als leidster naar T1 (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Katrien Maes als leidster naar T1 (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Bij de vrouwen pakte Katrien Maes een stevige voorsprong na haar favoriete onderdeel, maar op de fiets werd ze de verkeerde kant opgestuurd en verloor ze veel tijd en kreeg ze ook mentaal een flinke tik. Zo kregen we een tweestrijd tussen Xenia Luxem en Charlene Ottevaere, die de kwarttriatlon meepikte als voorbereiding op de halve triatlons die de komende tijd volgen. Luxem fietste sterk en hield nadien in het lopen haar voorsprong vlot vast. Ze won in 2u02’29. Charlene Ottevaere werd op net geen twee minuten tweede en Katrien Maes pakte alsnog de derde plaats.

Xenia Luxem wint in Koksijde (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Xenia Luxem wint in Koksijde (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Bekijk hier de volledige reportage van Focus WTV, die overigens goeie punten scoorden bij ons door ook ruim aandacht te schenken aan de vrouwenwedstrijd!