Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Wim Sevenois niet meer in kritieke toestand
Wim Sevenois (foto: MTV/Joyce Verdonck)
Nieuws

Triatleet Wim Sevenois niet meer in kritieke toestand

Wim Sevenois (foto: MTV/Joyce Verdonck)

U kon in ons verslag van de halve triatlon van Leuven van afgelopen zondag al lezen dat er een ernstig ongeval plaatsvond tijdens het fietsonderdeel. Twee triatleten kwamen frontaal met elkaar in botsing bij de afdaling van de Keizersberg. Een van de atleten verkeerde een tijd in kritieke toestand, maar het zou ondertussen beter gaan met Wim Sevenois, triatleet bij de Meetjeslandse Triatlon Vereniging…

Joris Santermans, van het Antwerpse FM triatlon team, en Wim Sevenois van MTV waren beide bezig aan de eerste fietsronde. Een van de twee had er net de beklimming van de Keizersberg opzitten, maar aan de bocht aan het einde van de afdaling ging het mis en kwam de triatleet om ons onbekende reden op de verkeerde weghelft terecht, aan de andere kant van de kegels. Daar kwam net de andere triatleet aangefietst die langs de Vaart opnieuw richting Ladeuzeplein fietste. Ze konden elkaar niet meer ontwijken en botsten frontaal op elkaar. Gelukkig was één van de toeschouwers een dokter die meteen de eerste zorgen kon toedienen en de hulpdiensten waren ook snel ter plaatse. De twee triatleten werden gewond afgevoerd en Wim Sevenois zou toen in kritieke toestand geweest zijn. 

Gelukkig kregen we ondertussen te horen dat Wim niet langer in levensgevaar is en dat het al wat beter gaat. Dat werd ondertussen ook bevestigd door organisator Johan Roskams en door de club van Wim: MTV, de Meetjeslandse Triatlon Vereniging:

Johan Roskams was er het hart van in. “Het was sportief een hele mooie wedstrijd en we hebben er net als alle jaren weer alles aan gedaan om het de triatleten naar de zin te maken, maar dit is toch een serieuze domper voor ons. We hebben in het verleden al eerder valpartijen gehad, zeker als het parcours er nat bij lag, maar nooit met zware gevolgen. Nu waren de omstandigheden prima en we hadden op het stuk waar ze elkaar kruisten voldoende kegels gezet. We hadden zelfs bewust niet voor nadars gekozen omdat het dan ons inziens nog gevaarlijker zou zijn bij eventuele valpartijen. Maar dit was een geval van brute pech. We zijn blij te horen dat Wim buiten levensgevaar is en we blijven contact zoeken met de twee atleten om hen ook vanuit onze organisatie een hart onder de riem te steken. We wensen hen alvast veel beterschap. Voor volgend jaar gaan we effectief bekijken of we dit stuk van het parcours kunnen wijzigen,” aldus Johan.

Ook wij wensen Wim en Joris heel veel beterschap toe. En aan alle andere triatleten: hou het veilig tijdens wedstrijden en op training. Een stom ongeluk kan zo gebeurd zijn. Onze sport staat niet bekend als heel gevaarlijk, al proberen heel wat media dat vandaag op hun websites anders te laten uitschijnen. Met als absolute droeve uitschieter HLN.be… Die vonden het ongeluk in Leuven blijkbaar absoluut de moeite waard om als enige triatlon gerelateerd bericht te brengen, maar van Astana, Lissabon, Barcelona, Sint-Laureins, Koksijde en de wedstrijd in Leuven zelf, vinden we op hun site geen enkel berichtje terug… 🙁