Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook Belgische vrouwen finishen IM Lanzarote
Nieuws

Ook Belgische vrouwen finishen IM Lanzarote

Charlotte Dewinter Lanzarote bike 2018

We waren zaterdag tussen twee wedstrijden wat snel om ons verslag van de Ironman van Lanzarote te posten. Op dat moment waren er nog geen Belgische age group vrouwen binnengelopen. Tijd dus om ook de vrouwen in de zwaarste Ironman ter wereld in de kijker te zetten.

Femke Reynaert Lanzarote 2018

Femke Reynaert was de snelste van de Belgische triatletes zaterdag. Zij kwam na 11u55’39 als 29ste vrouw binnen, wat haar een 8ste plaats opleverde bij de F35. “Het was een bokswedstrijd in het zwemmen, een gevecht tegen de wind op de  klimmetjes en nog meer wind in het fietsen… en het was vechten tegen mezelf in het lopen. Wreed afgezien en misschien niet de tijd (11u55) en plaats die ik ergens gehoopt had. Maar o zo blij dat ik deze kan afvinken,” aldus Femke.

Vanessa Cuyvers Lanzarote

Minder dan een halve minuut later kwam Vanessa Cuyvers binnen als 30ste vrouw. Zij werd 9de bij de F35. 

Natalie Franken Lanzarote

Natalie Franken werd 57ste in 13u20’03, goed voor een 14de plaats bij de F35. Voor Natalie, aan haar tweede triatloncarriere bezig, was het haar Ironman-debuut. “Ik ben blij met mijn finish. Het liep niet volgens plan, maar we komen hier zeker nog eens terug,” aldus de triatlete van het Deluplast team. Bij de F45 werd Frederique Mizon 7de met een tijd van 13u21’56.

Charlotte Dewinter Lanzarote 2018

En tot slot was er nog Charlotte Dewinter die met een eindtijd van 14u10’22 net naast het podium viel bij de F50. “Ook voor ons was het een massastart en als een van de 150 vrouwen moest ik flink mijn mannetje staan tussen de 1700 triatleten. Maar na 140 km slaagde ik er wel in om nog heel wat mannen voorbij te fietsen. Zelfs de Guardia Civil moedigde me vanop de motor aan. Ik heb alles gegeven en was supertrots om als recreatieve triatleet na 14u10 over de streep te komen en een 4de plaats bij de F50 te pakken,” aldus een blije Charlotte.