Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Nederlands talent klopt Frederik Van Lierde
Nieuws

TBT: Nederlands talent klopt Frederik Van Lierde

meerhout_2007_2

Op drie dagen na is het 11 jaar geleden dat de laatste triatlon in Meerhout plaatsvond. Het was toen nog een manche van de Superprestige en de SP triatlons trokken destijds schoon volk naar de wedstrijden. Uit de foto van toen blijkt overigens al het topsport-karakter van Frederik Van Lierde die duidelijk niet blij was met de derde plaats, maar liever voor de winst had gegaan. En voor Youri Severin zal het voor altijd een topmoment blijven om te kunnen ‘stoefen’ dat hij de latere wereldkampioen Ironman klopte 😉

Meerhout was in de beginjaren van de 21ste eeuw uitgegroeid tot een populaire wedstrijd. Dankzij de vele passages in het fietsen en het lopen op de markt trok de SP triatlon altijd heel veel volk. Helaas was 2007 de laatste editie, al namen ze wel afscheid met een mooie wedstrijd waarin het toen nog erg jonge Nederlandse talent Youri Severin voor de verrassing zorgde. Hij klopte de Oilservice boys Stijn Goris en Frederik Van Lierde. Wij vonden nog volgende artikels terug van destijds, met overigens mooie bijhorende foto’s.

Kobe en Karolien met goud

meerhout_2007_1

Let u maar eens op de podiumfoto van de Oilservice jeugd met een piepjonge Kobe Laleman, Karolien Geerts, Maarten De Bolster en Gil Cottyn. Toen nog absolute toppers bij de jeugd, ondertussen is er van triatlon veel minder sprake bij hen:

Ijzersterke Latemse jeugd in Meerhout

Thomas Jurgens kampioen

Thomas Jurgens

Ook Thomas Jurgens, nu nog steeds actief als triatleet bij Solid Endurance, was toen een absolute belofte. Hij werd in Meerhout Belgisch kampioen bij de Jeugd B. De bril heeft hij al lang niet meer… Het kapsel duikt soms nog wel eens op… 🙂

Thomas Jurgens: Kampioen van België Jeugd B

Toen Karel Smet nog top-10 pakte

En het was toen ook nog de tijd van Kathleen Smet (die twee jaar eerder Belgisch kampioen was geworden in datzelfde Meerhout), Mieke Smet en Karel Smet. Die schreef een wedstrijdverslag van Meerhout destijds, onder andere over de Rosse Raket:

Wedstrijdverslag SP Meerhout

Een mooie trip down memory lane en moelijk voor te stellen dat dit ondertussen alweer elf jaar geleden was…