Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cross triatleten klaar voor Xterra Belgium
Nieuws

Cross triatleten klaar voor Xterra Belgium

Geert Lauryssen Xterra Italy

Het was een druk weekend voor de liefhebbers van cross triatlon. Exact twee weken voor de absolute hoogmis voor de crosstriatleten, de Xterra Belgium op de Citadel in Namen, konden de atleten hun benen testen op drie fronten. Het verslag van de Trinatura kon u hier al lezen, maar we hadden nog een sterke Geert Lauryssen in de Xterra Italië en Tim Van Daele aan de winst in de crosstriatlon van Charleroi.

Troy: “Nog wat power te kort”

Tim Van Daele moest stevig aan de slag in Charleroi om Troy Kiveryn te remonteren. “Ik kwam met een voorsprong van 55” als eerste uit het water,” vertelt Troy. “Het fietsparcours was vooral in het begin wat stevig klimmen en daarna veel brede wegen met singletracks waar je snelheid kon maken. Ik voelde dat ik nog wat power te kort kom om de topper Tim Van Daele te volgen maar ik mag zeker tevreden zijn. Ik ben als 2de begonnen met lopen en had een achterstand van 50”. Het loopparcours was lastig omdat het veel op en neer ging, hierdoor heeft iemand mij nog voorbij gestoken en ben ik als 3de over de meet gekomen. 
Het gevoel van de wedstrijd was zeker goed,” aldus de Solid Endurance atleet, die dit seizoen in het teken stelt van de crosstriatlons en de Xterra Namur.

Tim Van Daele cross triatlon Charleroi

Tim: “Korte klimmen en vals plat lagen me wel”

Tim Van Daele won in Charleroi. Een mentale boost richting Citadel van Namen. “Als 3de kwam ik uit het water en na een snelle wissel ging ik op zoek naar leider Troy Kiveryn,” vertelt Tim. “Het mtb-parcours, met zijn korte klimmen en afdalingen en stukken vals plat, lag me wel. Na ongeveer 4 km had ik Troy te pakken. Ik bleef mijn tempo goed onderhouden en reed de snelste tijd. Aan een hoog tempo begon ik aan de 5km trailloop. De laatste kilometer kon ik het tempo wat laten zakken. Met 26” voorsprong op Olivier Champenois behaalde ik als eerste de finish,” aldus Tim, die vorig jaar in de Xterra Namen net naast het podium van het BK viel.

Geert: “Zwaar, maar me wel geamuseerd”

Geert Lauryssen Xterra Italy 2018 T1

Nog een andere kandidaat voor de podiumplaatsen in Namen is Geert Lauryssen. Hij ging zondag de internationale concurrentie opzoeken in de Xterra Italië. Geert werd knap 7de aan het Gardameer in een wedstrijd die gewonnen werd door Arthur Serrieres. “Ik ben tevreden met mijn zevende plaats in de Xterra Italië, aan het Lago Di Garda. Amai, wat was dit een zware wedstrijd! Maar ik heb me wel super geamuseerd en deze wedstrijd is voor herhaling vatbaar. Next up is de Xterra Namen binnen 2 weken,” aldus de Cecemel-Sportoase atleet.

Luxem bereidt zich voor in Portugal

Yeray Luxem Xterra Portugal parcours

Belgisch kampioen crosstriatlon Yeray Luxem zag na een virus en een blessure zijn voorseizoen volledig aan zich voorbij gaan, maar hij lijkt nu toch nog in orde te komen om alleszins de start te halen van de Xterra Belgium. Eerst volgt er dit weekend nog een goeie test in de Xterra Portugal, waar hij vorig jaar tweede eindigde. Hij was alvast onder de indruk van het technische parcours 🙂 “Het is een heel divers parcours met onder andere Eucalyptus-bossen en woestijnlandschappen, maar het is vooral heel technisch, met veel singletracks. Ik ga hiervan genieten,” aldus de heroptredende Yeray. Ambities voor Portugal en Namen hoeft hij niet meteen te koesteren, rustigaan terug in vorm komen is de boodschap. En misschien op tijd helemaal fit geraken om in Oudenaarde zijn Belgische titel crosstriatlon te verlengen… 

Oudenaarde verwacht meer crosstriatleten

TVV 2018 250

Ondertussen liet de organisator van de Triatlon Van Vlaanderen, Rob Woestenborghs, weten dat er nog maar een zestigtal crosstriatleten ingeschreven zijn voor de offroad versie van de Triatlon Van Vlaanderen op 8 juli. De eerste editie is meteen het BK cross triatlon en voorlopig hebben zich nog niet heel veel favorieten gemeld. Misschien wachten de toppers de Xterra Belgium af, maar de titelstrijd in Oudenaarde, op een ook al bijzonder mooi parcours, verdient nog wel wat extra deelnemers, dus cross triatleten, schrijf je nu in voor het BK