Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lionel Sanders: “Geïnspireerd door Bart Aernouts”
Gert-Jan en Tom in gesprek met Lionel Sanders (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Lionel Sanders: “Geïnspireerd door Bart Aernouts”

Lionel Sanders interview

Nog 1 dag en dan is het zo ver… The Championship van Challenge Family in Samorin belooft een stevige strijd te worden. Dat vond ook titelverdediger Lionel Sanders, die we voor onze camera wisten te strikken bij de bike check-in. Hij kijkt uit naar een snel fietsonderdeel én hij haalde de loftrompet boven over Bart Aernouts. “Bart is de triatleet die me inspireerde om ook een snelle biker en runner te worden…”

Het typeert de sfeer in een heet Samorin in Slovakije. Terwijl de zon ongenadig blijft branden boven de goedgevulde wisselzone komt Lionel Sanders vier minuten voor de sluiting van de bike check-in zijn materiaal nog even, schijnbaar helemaal op het gemak, in de wisselzone plaatsen. The Colonel is de laatste van de pro’s om in te checken, maar we merken meteen waarom. Als hij opnieuw uit de wisselzone komt, wordt hij omringd door fans die een selfie willen. Onze jonge Belgische triatleet Quinten is één van de eersten die hem tot een selfie verleid. Lionel laat het allemaal met de glimlach over zich heenkomen.

Als we iets later ons nieuwste redactielid Ien op hem afsturen, hebben we zo een interview te pakken met de titelverdediger. En hij staat ons met veel plezier te woord. Want wij willen vooral horen wat hij van de Belgen vindt. “De Belgen zijn altijd sterke fietsers en lopers. En eigenlijk is Bart Aernouts één van de triatleten die mij inspireerde om zelf een sterkere fietser en loper te worden. Dit zijn de jongens waar je rekening mee moet houden in de laatste helft van de wedstrijd. En dit is echt een parcours voor de sterke fietsers en lopers. Het wordt niet veel beter dan dit, een mooi vlak parcours, een non-drafting zone van twintig meter… We zullen zien wie er nog snel kan lopen na een stevig fietsonderdeel. Ik durf nu op niemand in te zetten, we zien morgen wel, maar laten we er een mooie strijd van maken,” aldus The Colonel.