Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bruggelingen domineren Haventriatlon
Nieuws

Bruggelingen domineren Haventriatlon

Haventriatlon TBT podium

Het podium van de Haventriatlon in Zeebrugge werd bezet door drie ploegmaats van TBT Brugge. Het werd opnieuw een topeditie in de haven van Zeebrugge. De wedstrijd lag al na het zwemmen in zijn definitieve plooi toen een alweer sterke Camiel Vandenbussche er samen met Galliano Schoonbaert vandoor ging. Alleen Giani Vanden Broucke kwam er zich in de afsluitende run nog tussen worstelen. De drie Bruggelingen bleven zelfs Sanne Swolfs voor, toch niet van de minste.

Vandenbussche, twee weken geleden ook al sterk in Sint-Laureins, en Galliano Schoonbaert hadden er zin in. Ze kwamen als eersten uit de dokken en legden de fietsproef ook samen af. In de afsluitende 5 km lopen stormde Camiel Vandenbussche door naar de overwinning. Vorig jaar werd hij al knap derde achter Nick Thijs en Dennis Dieussaert, maar dit jaar duldde hij niemand meer voor zich.

Galliano Schoonbaert moest uiteindelijk nog zijn ploegmaat Giani Vanden Broucke voor zich dulden. Sanne Swolfs werd vierde en Michiel Parmentier maakte het Brugs feestje compleet door als vierde TBT’er in de top-5 te finishen. Iets verderop kwamen Quinten De Waele en Mike Bogaert op 6 en 7 binnen, waardoor TBT zes atleten bij de eerste zeven had.

Jolien podium Zeebrugge

Bij de dames rondde Jolien Vandemoortele een indrukwekkende solo af. Ook zij ging van start tot finish aan de leiding en pakte een ruime overwinning. Gina De Boeck werd mooi tweede voor de onverslijtbare Annemie Danneels. Voor Vandemoortele was het de tweede zege op rij in Zeebrugge.

Met dank aan Rudy Moerman voor de info vanuit de Haventriatlon ­čÖé