Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Liever 5de geworden dan 4de” – reacties van onze pro’s
Pieter Heemeryck in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

“Liever 5de geworden dan 4de” – reacties van onze pro’s

Pieter Heemeryck in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Pieter Heemeryck in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Wij vonden de prestatie van Pieter Heemeryck super in een bloedheet Samorin. Tussen de wereldtoppers pakte hij een heel mooie vierde plaats. Maar zelf was de Domo-Scott triatleet niet helemaal tevreden. De ontgoocheling om de gemiste podiumplaats overheerste vlak na de finish. Bart Aernouts had een mindere dag en Hannes Cool vond het ook te warm én lastig met de wind. Katrien Verstuyft weet dat ze aan haar fietsen moet werken. Reacties van onze Belgische pro’s op The Championship van Challenge.

Pieter: “Meest ondankbare plaats”

Ondertussen zal de ontgoocheling wel wat doorgespoeld zijn bij Heemeryck, maar in eerste instantie leek hij niet tevreden. “Nee, ik had eigenlijk liever vijfde dan vierde geworden vandaag. Dit is de meest ondankbare plaats in de uitslag. Ik probeerde nog een versnelling hoger te schakelen, maar dichter dan een minuut kwam ik niet meer op Florian Angert. Ik zag hem lopen en hoopte op een derde plaats, maar ik moet eerijk toegeven dat de Duitser het wel verdiende vandaag. Hij toonde zich de sterkste fietser. Ik had goeie loopbenen en eigenlijk verliep de wedstrijd ook de hele tijd goed voor mij,” aldus Heemeryck. Nu tijd om te rusten en volgende week te knallen voor eigen volk in de Challenge Geraardsbergen.

Bart Aernouts in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Bart Aernouts in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Bart: “Mindere dag vandaag”

Voor Bart Aernouts werd het een 11de plaats. “Ik voelde meteen vanaf het begin dat ik vandaag een mindere dag had. Ik moet niet naar verdere excuses zoeken, maar ben toch nog doorgegaan voor een top-10 plaats,” aldus Bart. Hannes Cool werd 17de op meer dan 20 pro’s. “Dit is mijn plaats wel denk ik, zeker in dit veld. Het was lastig, door de hitte en vooral door de wind. Ik hoorde al van mijn ploegmaat Wouter D’haene dat het dit jaar zwaarder was dan vorig jaar,” aldus Hannes.

Katrien Verstuyft in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Katrien Verstuyft in Samorin (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Katrien: “Nog werk aan het fietsen”

Vanochtend waren er nog twijfels bij Katrien Verstuyft toen ze hoorde dat het een non-wetsuit swim zou worden. In laatste instantie scoorde ze bij Dare2Tri nog een speedsuit. “Het zwemmen ging goed en ik was verbaasd in welk gezelschap ik op de fiets terechtkwam,” vertelde Katrien. “Ik probeerde in het eerste deel van de fietsen nog mee aan te pikken, maar toen Kasi Sali naar de leiding ging van ons groepje kon ik niet langer aanpikken. Tegen al deze echte pro’s weet ik dat ik nog te kort kom op de fiets. Dat is mijn grootste werkpunt, maar ik heb vertrouwen dat het met meer trainingskilometers op de fiets goedkomt. Van mijn lopen ben ik tevreden en een achtste plaats in dit veld is toch mooi meegenomen. Alleen hopen dat ik deze week goed kan recupereren en voor een mooi resultaat kan gaan in Geraardsbergen,” aldus Katrien.