Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tine Deckers 4de in 70.3 Kraichgau, Stenn 11de
Tine Deckers in Kraichgau (foto: Pieter Timmermans)
Nieuws

Tine Deckers 4de in 70.3 Kraichgau, Stenn 11de

Tine Deckers in Kraichgau (foto: Pieter Timmermans)
Tine Deckers in Kraichgau (foto: Pieter Timmermans)

De 70.3 Ironman van Kraichgau stond zondag in het teken van de tweestrijd tussen Jan Frodeno en Ironman wereldkampioen Patrick Lange. De twee Duitsers maakten er een stevige wedstrijd van. Frodo maakte brandhout van de regerende wereldkampioen en liep uiteindelijk meer dan zes minuten uit. In de vrouwenrace ging de zege naar een snelle Laura Philipp. Tine Deckers had een lastig zwemonderdeel maar liep alsnog naar een knappe vierde plaats.

Tine had geen geweldige start. Ze had problemen met haar zwembrilletje, moest vier keer stoppen in de eerste 200 meter en verloor daardoor de voeling met de kop van de wedstrijd. In het fietsen schoof ze nog op naar de vijfde plaats en in het lopen kreeg ze bijna Yvonne Van Vlerken te pakken, maar die liep in de slotfase opnieuw uit. Maar het podium zat er niet meer in. “Ik heb een podiumplaats gemist door mijn eigen fout. Eerst geklungel in het zwemmen en dan nog miserie met mijn versnellingen,” aldus Tine. Op karakter liep ze in 4u38’20.

Stenn Goetstouwers 11de

Laura Philipp won in 4u20’50. Daniela Saemler werd tweede in 4u31’16 en Yvonne Van Vlerken pakte de derde plaats in 4u34’58. Bij de mannen was Jan Frodeno absoluut de beste. Hij pakte de overwinning in 3u49’05. Bijna 6’30 later kwam Lange als tweede binnen. En de jonge Nick Kastelein, die samen met Frodeno traint, pakte de derde plaats. Bas Diederen finishte in 4u04’34 op de achtste plaats. Stenn Goetstouwers had zijn heroptreden in Kraichgau. Vier weken na een zware valpartij was hij nog niet in staat om mee te strijden voor het podium, maar de Cecemel-Sportoase atleet werd toch nog mooi 11de in 4u09’10.

Opvallend was de winst van de Nederlander Roy Lagerburg bij de age groupers. Hij was de snelste niet-pro in 4u15’18 en werd 16de overall! Koen Lintermans werd 7de age grouper overall en pakte zijn tweede age group 70.3 zege van het seizoen, na Barcelona twee weken geleden…