Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Titanenstrijd Janssens-Lagae in Meer
Nieuws

Titanenstrijd Janssens-Lagae in Meer

Podium Meer 2018

Het recreatiedomein De Mosten was zondag alweer het traditionele kader van de Triatlon van Meer. De organisatie in handen van de club Meetria zag een puike organisatie beloond worden met veel zon en enkele spannende races over de sprint- en kwartafstand, waarvan de opbrengst naar het goede doel ging. Geert Janssens tegen Kasper Lagae en Else Belmans tegen Silke Baumer maakten er een mooie strijd van.

De temperatuur steeg al naar een mooie 23 graden, maar het water van de diepe plas van de Mosten bleef hangen rond 21,5 graden. Zodoende zagen we de atleten toch nog de wetsuits bovenhalen.

 

 

De kwarttriatlon ontplooide zich tot een titanenstrijd tussen Geert Janssens en Kaspar Lagae. Deze laatste pakte tijdens het zwemmen bijna een halve minuut, maar deze achterstand wist Geert Janssens snel te overbruggen op de fiets. Enkel Dieter Uyttersprot kon op een beperkte afstand blijven van het snel rijdende duo vooraan, maar bekocht zijn inspanning tijdens het lopen. Tim Neel, Niels Horsten en Hans Moonen moesten het tempo van de leiders ondergaan, en kwamen 2,5 minuten later de tweede wisselzone binnen.

Beslissing in de laatste loopronde

 

Tijdens de eerste twee ronden lopen kon Janssens een voorsprong pakken van 100 meter op Lagae. Maar de Leuvenaar moest in de derde ronde even gas terugnemen, en zo begonnen ze samen aan de laatste looplus. Daarin vond Geert Janssens toch nog een stevige versnelling en kon Lagae naar de tweede plaats verwijzen.  Neel en Moonen speelde tijdens het lopen steeds haasje-over, maar uiteindelijk was het Moonen die mee het podium opmocht.

Belmans en Baumer houden het spannend

Ook bij de dames bleef het spannend tot in de laatste loopronde. Lotte De Vet wist de snelste zwemtijd te noteren, maar halverwege het fietsen kon Silke Bäumer de leiding overnemen van de snelle SPTC-atlete. Toch kwam het gevaar nog van achteruit, want na een mindere zwembeurt kon KTT-atlete Els Belmans zich op de fiets nog tussen Bäumer en De Vet nestelen. De voorsprong van Bäumer op Belmans, die 1 minuut bedroeg, werd kleiner en kleiner per loopronde. En net als bij de mannen kwam het op de laatste loopronde aan, waar de Kempense Belmans deze kwarttriatlon definitief het laken naar zich toe kon trekken. Bäumer hield op haar beurt nog een minuut voorsprong op De Vet die het podium vervolledigde.

Nederlandse winst op 1/8ste

Op het middaguur gingen de atleten op de 1/8e triatlon van start. Bij de heren zagen we het Trinity-duo Zito Heyrman en Robbe Janssens met een kleine halve minuut voorsprong  op Sander De Bart en Hans Verbist uit het water komen. Eens op de fiets zette Verbist de achtervolging in op zijn ploeggenoten vooraan, en sloeg zelfs solo nog een gaatje van 40 seconden bij het ingaan van de tweede wisselzone.

Echter was het mooie afstopwerk van Heyrman en Janssens niet voldoende, want met Sander de Bart kam het gevaar voor de hoogste podiumplaats uit Nederlandse hoek. De Bart wist met een splijtend loopnummer Verbist te remonteren en hem de gouden medaille nog af te snoepen. Achter Verbist kon Stijn Vanderhoeft van AATT zich nog naar brons reppen voor Robbe Janssens en Tim Jacobs.

Jaarlijkse afspraak voor Maartje Emsens

 

Maartje Emsens heeft een jaarlijkse afspraak met het podium in Meer. Maar bij de dames zette de jonge Geelse Renée van Laarhoven als eerste voet in het zand na de zwemproef van 500 meter, maar Maartje Emsens had de dame van GETC in het vizier en kon tijdens het fietsen de wedstrijd volledig naar haar hand zetten. Zo won de atlete SMO-Specialized vlot deze sprintwedstrijd voor Kim Donckers en Renée van Laarhoven.

’s Avonds kregen de organisatoren nog het goede nieuws dat ze een mooi bedrag van 2300euro mochten schenken aan de VZW LGD Aliance Belgium!

Met dank aan Peter Croes voor het uitgebreide verslag!