Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie op drie voor Jakke Petrol
Jan Petralia wint in Pittem (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Duathlon

Drie op drie voor Jakke Petrol

Jan Petralia wint in Pittem (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Jan Petralia wint in Pittem (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Het was misschien niet de grootste duatlonwedstrijd van zijn carriere, maar niettemin kon de overwinning van Jan Petralia in Pittem zondag tellen. Het feit dat hij voor eigen volk streed, maakte de wedstrijd sowieso al speciaal, maar het was zijn derde zege op twee weken tijd.

Na twee weken geleden de winst in de Run Bike Run Series van Groningen en de nationale titel op het BK Long Distance vorige week in Almere-Duin pakte Jakke Petrol drie op drie in Pittem. Hij liet niks aan het toeval over en begon aan 18 per uur te lopen. Alleen Wazo De Rouck kon zijn wagonnetje nog enigszins aanpikken. Na 4,8 km lopen kwam Jan in 15’42 de wissel binnen. Vier seconden later volgde De Rouck als tweede. Chris Bessemans en Bart Verkaemer wisten toen al hoe laat het was. Zij verloren meer dan anderhalve minuut op de thuisfavoriet.

De Rouck, Petralia en De Smet (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
De Rouck, Petralia en De Smet (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Na een snelle wissel liep Jan verder uit op de fiets. Wazo De Rouck fietste niettemin sterk en bleef uit de greep van de terugkerende Thibaut De Smet en Nicolas De Smet. Die laatste is nog maar Jeugd A atleet en pakte een heel mooie derde plaats. De winst was overduidelijk voor Petralia. Jakke won in 57’13. Wazo De Rouck werd in 58’26 tweede en de jongste De Smet pakte plaats 3 in 1u00’27.

Het vrouwenpodium (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Het vrouwenpodium (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Bij de vrouwen kregen we een solo van Kristina Ziemons. Die ging van start tot finish aan de leiding en won wel erg vlot in 1u06’46. Bijna zeven minuten later kwam Elke Spriet als tweede binnen. Die bleef nipt voor Saida Hollevoet.