Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen op podium in Xterra Belgium
Nieuws

Geert Lauryssen op podium in Xterra Belgium

Geert Lauryssen Xterra Namur

Wat een feest op de Citadel van Namen. Geert Lauryssen zorgde voor een daverende apotheose door in het tweede deel van de 10 km lopen naar het podium te stormen. Het werd een knappe derde plaats voor de triatleet van het Cecemel-Sportoase team. De winst ging naar Francois Carloni, maar wij keken uit naar sterke Geert én naar de heroptredende Yeray Luxem. Die pakte een schitterende vijfde plaats!

Opnieuw heel veel volk in de Xterra Namen, zowel in wedstrijd als langs de kant. De verwachtingen bij de Belgen waren wat getemperd nu Yeray Luxem terugkwam uit langdurige afwezigheid (met vorige week al een degelijke Xterra Portugal) en Kris Coddens ook in de lappenmand lag. Maar het was Geert Lauryssen die uitstekend de rol overnam van de twee Belgische boegbeelden in de cross triatlon. Geert had een goeie wedstrijd op de mountainbike, maar het leek er lange tijd op dat er niet meer dan een vierde plaats inzat voor eigen volk. 

Theo Dupras ging aan de leiding op het zeer technische fietsparcours, maar hij moest de inspanningen cash betalen in het looponderdeel en zakte weg uit de top-3. Francois Carloni pakte een nieuwe Xterra zege voor de andere sterke Fransman Anthony Pannier. Geert Lauryssen kwam als derde binnen en vlak achter hem volgden Dupras als vierde en Yeray Luxem als vijfde. Een topprestatie van Geert en Yeray in een sterk veld.

Riou Carloni Xterra Belgium

Bij de vrouwen won Morgane Riou na een sterke wedstrijd. Ze ging in de aanval in het tweede deel van het mountainbiken en was sneller dan Nicole Walters en Carina Wasle. Mandy Dammekens was de beste age grouper en werd vierde overall! Maud Golsteyn werd vijfde overall. 

Vander Mast 3de Belg en 2 de age grouper

Bij de mannen zagen we nog een topprestatie van Wouter Vander Mast. De winnaar van de Trinatura van La Roche drie wekend geleden kwam als derde Belg over de streep. Hij pakte de zevende plaats en werd eerste in zijn categorie op 24 seconden van de eerste age grouper overall en op 3’07 van Carloni. Michael Verviers was de vierde Belg op de 15de plaats, ook goed voor age group winst. Sylvain Denis werd 18de en Paul Embrechts 23ste. Wouter Wuilmus kwam als 25ste binnen. Kris Coddens, geveld door een virus, deed wel mee, maar deed het rustig aan en werd 47ste. Tim Van Daele viel uit.