Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter, Trevor, Tine en Katrien klaar voor De Muur
Nieuws

Pieter, Trevor, Tine en Katrien klaar voor De Muur

Joe Skipper Pieter Heemeryck press Gbergen

Nog een paar uurtjes slapen en dan is het zo ver: de Skoda Challenge Geraardsbergen… Het is ongetwijfeld de grootste long distance triatlon in België én ze kunnen op en rond De Muur uitpakken met een topdeelnemersveld. Zaterdag was er de traditionele persconferentie met de pro’s en die waren het over één ding helemaal eens: “Dit parcours is zo geweldig en zo spectaculair…”

Er staan 29 pro’s aan de start: 11 vrouwen en 18 mannen. In totaal zijn er bijna 900 deelnemers verspreid over de verschillende onderdelen. Eén van de atleten die bij de Middle Distance zeker in de gaten gehouden moet worden is titelverdediger Trevor Wurtele. ,,Ik heb de kans gehad om het parcours al te verkennen. Natuurlijk wist ik nog veel te herinneren dankzij mijn overwinning van vorig jaar. Ik ben absoluut teruggekomen om een goede race neer te zetten en te winnen. Ik ga hier met volle energie in.”

Trevor Wurtele Gbergen press

Geen ideale combinatie

Wurtele kan veel tegenstand verwachten van Dylan McNeice. Hij finishte vorig weekend nog als derde bij de Long Distance Challenge Venice , maar toch is hij echt gebrand op een overwinning. ,,Het is goed om hier te zijn. Vorig jaar vond ik de race al geweldig en toen wist ik meteen dat ik hier wilde terugkeren. Het parcours is zo leuk. Zo geweldig. Natuurlijk is het niet een ideale combinatie om een full distance te doen en nu alweer een middle distance, maar ik hoop dat het gaat lukken.”

Ook onze landgenoot Pieter Heemeryck is er klaar voor om een geweldige race te leveren, misschien nog wel meer na zijn vierde plaats van vorige week tijdens The Championship. ,,Ik ben in goede vorm. Maar er zijn hier veel gasten die willen winnen. Ik kijk ernaar uit om te racen en het bevalt me vooral dat er geen regen is voorspeld. Ik hoop dat ik dit keer niet net als vorig jaar moet afstappen om de Muur te beklimmen.”

Outsiders voor de race zijn Joe Skipper (,,De beklimming is echt pittig dus het gaat interessant worden.”) en Evert Scheltinga (,,Het parcours is zwaar en uitdagend, maar dat is waar ik van hou. Ik denk dat er veel kan gebeuren.”)

 

Uitkijken naar Tine en Katrien

Heather Wurtele Katrien Verstuyft press c Gbergen

Ook de titelverdediger bij de vrouwen is terug in Geraardsbergen. Tine Deckers. ,,Het is altijd geweldig om in eigen land te winnen. Hier krijg je veel support en kent iedereen je naam. Het leeft ook echt. Niet alleen qua supporters, maar ook gezien de hoeveelheid registraties. Het is gewoon heel speciaal om hier bij te zijn. Ik hoop dat deze race nog lang op de kalender blijft.”

Ook Heather Wurtele maakt goede kans op de overwinning. ,,Ik was een beetje jaloers toen ik Trevor vorig jaar zag winnen. Dat zag er zo spectaculair uit. Dit soort parcoursen heb je ook niet zoveel in Noord-Amerika. Ik ga er morgen voor. Dat zal leuk worden in dit sterke deelnemersveld.”

Katrien Verstuyft, eerder dit seizoen nog tweede bij de Challenge Lisboa, hoopt ook hoge ogen te gooien. “Ik denk dat ik nog meer kan dat ik tot nu toe heb laten zien. Ik wil graag nog sterker worden op de Middle Distance, vooral op het fietsonderdeel. Het is altijd leuk om aangemoedigd te worden door familie en vrienden. Dan kun je nog dieper gaan.”