Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Riel 5de in Leeds: “Was niet zeker van mijn lopen”
Nieuws

Van Riel 5de in Leeds: “Was niet zeker van mijn lopen”

Marten Jelle Valerie Claire leeds

Een week voor de ITU World Cup van Antwerpen en twee weken voor de ETU Cup in eigen Wuustwezel heeft Marten Van Riel een fameus visitekaartje afgegeven. Marten werd zondag 5de in de World Triathlon Series in Leeds. “Ik was niet zeker van mijn lopen en twijfelde of ik wel achter de vier koplopers zou aangaan of beter op mijn eindsprint zou rekenen…”

Leeds was opnieuw een voltreffer. Heel veel publiek en een spannende race, met een kopgroep die net niet ver genoeg uit de greep bleef van de achtervolgers om een veilige marge te hebben in het lopen. Marten Van Riel zat goed voorin en ook Jelle Geens etaleerde een goeie vorm. Hij pakte bijna een top-10 plaats maar in de spurt moest hij vrede nemen met de twaalfde plaats.

Marten Van Riel volgde achter vier sterke lopers. Richard Murray leek blufpoker te spelen. Hij bleef een tiental seconden voor Mario Mola en de Fransen Vincent Luis en Pierre Le Corre. Daarachter volgde een groepje met Marten Van Riel. “Ik twijfelde of ik achter de vier aan zou gaan, maar ik was vandaag niet zeker van mijn lopen. In Yokohama viel ik uit en ook in Bermuda kwam ik ten val, maar daar had ik wel een goed loopnummer. Maar ik wist nu niet wat er van te verwachten en dus besloot ik een beetje de kat uit de boom te kijken en me in te houden voor de slotfase. Ik ben dan ook superblij met de vijfde plaats en de belangrijke punten voor de olympische ranking. En natuurlijk is dit een mooie opsteker richting Antwerpen en Wuustwezel,” aldus Van Riel. Hij werd 5de in 1u47’03, zijn beste WTS-resultaat ooit.

Jelle Marten

Richard Murray slaagde er in om uit de greep van Mola te blijven. De Zuid-Afrikaan won in 1u45’52. Negen seconden later kwam Mola als tweede binnen en Vincent Luis werd derde. Jelle Geens finishte knap als 12de in 1u47’33.

Bij de vrouwen was het Groot-Brittanië boven voor eigen volk. Vicky Holland won voor Georgia Taylor Brown. Katie Zaferes werd derde en de Nederlandse Rachel Klamer pakte een mooie vierde plaats. Valerie Barthelemy werd 20ste. Claire Michel viel uit, net zoals een twintigtal triatletes.

Leeds 2018