Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck domineert Challenge Geraardsbergen
Pieter Heemeryck wint de Skoda Challenge Geraardsbergen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Heemeryck domineert Challenge Geraardsbergen

Pieter Heemeryck wint de Skoda Challenge Geraardsbergen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Pieter Heemeryck wint de Skoda Challenge Geraardsbergen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Pieter Heemeryck heeft op indrukwekkende wijze de Skoda Challenge Geraardsbergen gewonnen. De Domo-Scott triatleet kwam met een ruime voorsprong solo over de streep op een volgepakte Markt van Geraardsbergen. Met ruim zeven minuten voorsprong haalde hij het van Dylan McNeice en Evert Scheltinga. Bij de vrouwen stond er geen maat op Heather Wurtele maar ook Katrien Verstuyft was sterk. Tine Deckers stapte gewond uit de wedstrijd na een val in de afdaling van De Muur…

Katrien verstuyft op De Muur (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Katrien verstuyft op De Muur (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

De titelverdedigster zat in derde positie en begon aan de laatste fietskilometers voor de wissel toen ze in de afdaling van De Muur ongelukkig ten val kwam. Ze kwam op haar schouder terecht. “Gelukkig geen sleutelbeenbreuk, dus het valt allemaal wel mee. Ik hoop over een paar weken weer terug te zijn,” aldus Tine. Dat gebeurde wel op een aantal minuten van leidster Heather Wurtele. Die ging een tijd samen met snelste zwemster Katrien Verstuyft aan de leiding.

Katrien, Heather en Alexandra (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Katrien, Heather en Alexandra (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Katrien: “Heather fietste te hard”

 

“Maar Heather fietste te hard,” vertelde Katrien. “Ik probeerde nog een tijd te volgen, maar het ging echt te snel. Ik had gehoopt in het lopen nog terug te kunnen komen, maar ik had niet de snelle benen van vorige week in The Championship. Maar ik ben heel blij met de tweede plaats voor eigen volk,” aldus Verstuyft. De winst ging naar Heather Wurtele, de vrouw van de winnaar van vorig jaar. Toen was Trevor alleen in Geraardsbergen en was ze jaloers. Maar dit jaar greep ze overtuigend de zege in 4u20’29. Katrien werd tweede in 4u26’09 en Alexandra derde in 4u26’41.

Heather Wurtele wint in Geraardsbergen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Heather Wurtele wint in Geraardsbergen (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Bij de mannen zat Pieter meteen voorin in het zwemmen. Hij wachtte niet in het fietsen en ging er in de eerste ronde meteen vandoor. Aan de voet van De Muur bedroeg het verschil met twee keer drie achtervolgers al meer dan drie minuten. Dat verschil liep op naar meer dan zeven minuten na 90 km fietsen. Heemeryck vloog de Muur op, startte dan met een snelle eerste ronde in de halve marathon en liep vervolgens gecontroleerd uit. In 3u51’17 nam hij revanche voor de tweede plaats van vorig jaar.

Pieter: “Niet helemaal fris vanochtend”

Pieter Heemeryck op De Muur (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Pieter Heemeryck op De Muur (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

“Nochtans voelde ik me vanochtend niet super. Ik kreeg nauwelijks wat te eten binnen. Daarstraks had ik even een moeilijk moment na 18 km, maar na een gelletje kwam ik er opnieuw door. Ik had niet verwacht op deze manier te winnen, zeker niet een week na de 4de plaats in The Championship,” aldus Pieter.

Dylan, Pieter en Evert (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Dylan, Pieter en Evert (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Dylan McNeice vocht de hele 21 km een pittige strijd uit om de tweede plaats met Evert Scheltinga. De Nieuw-Zeelander pakte de tweede plaats in 3u57’48. Evert Scheltinga werd derde in 3u58’37. Joe Skipper werd vierde, titelverdediger Trevor Wurtele was vijfde en de Duitser Marc Eggeling werd zesde. Achter hen kregen we nog 3 Belgen in de top-10. Timothy Van Houtem werd 7de, Hannes Cool 8ste en Whytic Priem 9de. Sanne Swolfs stapte tijdens het lopen uit. Lucky Berlage werd 11de en iets verderop volgde ex-atletiek-topper Koen Van Rie als allerbeste age grouper, voor Jaryd De Mooij en Bruno Clerbout.

Bij de vrouwen was de Nederlandse Jeanet Van Den Berg de beste age grouper. Inge Roelandt en Deborah Ghyselen kwamen als tweede en derde binnen.