Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatletes kijken uit naar Antwerpen
Claire Michel naast Marten Van Riel, de favorieten voor Antwerpen (foto: ITU)
Nieuws

Belgische triatletes kijken uit naar Antwerpen

Claire Michel Antwerpen

Claire Michel en Valerie Barthelemy reizen voor de World Cups en de World Triathlon Series zowat de halve wereld rond. Om dan een wereldbeker in eigen land te mogen doen, is voor hen een aparte situatie, maar wel eentje waarnaar ze alle twee naar uitkijken. Claire Michel vindt het vooral een ideale gelegenheid om de korte afstand onder de aandacht te brengen en om een nieuwe generatie te inspireren… Voor Charlotte Deldaele is het een terugkeer naar het internationale platform. Haar laatste ETU race in 2016 won ze nog…

Michel: “Jonge atleten inspireren”

“Ik kijk er enorm naar uit om een race te doen voor eigen publiek. Geweldig toch dat er een ITU race is in BelgiΓ«. Ons land staat bekend voor de lange afstand, en terecht, want we hebben al flink wat successen gekend op de Ironman distance triatlons. Maar ik vind dit vooral een geweldige mogelijkheid om de sprint en de olympische afstand in de kijker te plaatsen. Met de nieuwe olympische discipline van de Mixed Team Relay hoop ik dat jonge triatleten gemotiveerd worden voor onze sport. En zondag hoop ik dat er veel jonge triatleten komen kijken en geΓ―nspireerd worden door deze kortere, dynamische en snelle wedstrijd,” aldus Claire.

Barthelemy: “Veel bekende Atriac-gezichten”

Voor Valerie Barthelemy is er nog een extra aspect aan de wereldbeker in Antwerpen. “Ik voel me enorm trots dat ik met dit sterke Team Belgium mee mag doen zondag. We hebben sterke atleten op de korte afstand en het is een hele eer voor ons om onze skills te tonen aan ons thuispubliek. Voor mij is er nog de extra bonus dat de wedstrijd in Antwerpen is. Ik ben lid van Atriac Antwerpen en ik zal heel wat bekende gezichten zien, bij de vrijwilligers en bij de toeschouwers. Dat maakt het nog extra speciaal,” aldus Valerie.

Deldaele mikt op top-35

Nieuw in de Belgische selectie is Charlotte Deldaele, die samen met Hanne De Vet en Jolien Vermeylen aan de start komt. En dat is een tijd geleden. “Mijn laatste wedstrijd in de Europabeker was in 2016 en die won ik toen,” vertelde Charlotte aan Willy Goossens in Het Nieuwsblad. “Ondertussen is mijn leven als triatlete wel veranderd. Ik werk ondertussen in een welness centrum. Het is een hele eer om er bij te zijn voor eigen volk zondag en ik hoop op een plaats in de top-35, want de internationale concurrentie is bijzonder sterk.”