Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ine en Hannes bezorgen EFC-ITC dubbelzege in Kortrijk
Ine Couckuyt wint in Kortrijk (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Ine en Hannes bezorgen EFC-ITC dubbelzege in Kortrijk

Ine Couckuyt wint in Kortrijk (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Ine Couckuyt wint in Kortrijk (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Niet alleen in Antwerpen veel volk op de World Cup Triathlon, ook in Kortrijk was het druk voor de jaarlijkse triatlonklassieker. Bij de dames was het uitkijken naar Ine Couckuyt en Joke Coysman. Bij de heren waren de tandems Hannes Cool – Kasper Lagae (EFC-ITC) en Tom Mets – Sybren Baelde (LTTD) de grote namen.

Truyers, Couckuyt en Vermont (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Truyers, Couckuyt en Vermont (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Bij de dames kunnen we kort zijn: Ine kwam, zag en overwon. De EFC-ITC atlete lag van start tot finish aan de leiding en voegde zo een nieuwe ‘klassieker’ aan haar stilaan mooie palmares toe. Met een ruime bonus kwam ze voor Joke Coysman en Shauni Naert uit het water. Al snel ging Joke solo in de achtervolging maar halverwege het fietsen stond de LTTD-atlete langs de kant. Ziekte was het verdict dus exit Joke Coysman. De weg lag nu helemaal open voor Ine Couckuyt die de zege niet meer uit handen gaf. Marjolein Truyers en Lies Vermont flankeerden haar op het podium.

Hannes Cool wint in Kortrijk (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Hannes Cool wint in Kortrijk (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Bart Colpaert kwam traditiegetrouw als eerste uit het water bij de heren. Maar 30 seconden na hem kwamen alle kanonnen in elkaars zog uit het water. Halverwege het fietsen vonden Hannes Cool en op korte afstand Kasper Lagae afscheiding van de andere favorieten. Het zware fietsparcours en de harde wind waren duidelijk een goeie vriend van de twee teamgenoten. Met twintig seconden verschil begonnen Hannes en vervolgens Kasper aan de afsluitende run. Inmiddels was ook Matthias Allegaert (ATOM6) ferm komen opzetten en volgde op 50 seconden op de 3de plaats van de twee ITC-mannen. Hannes, die voor de derde week op een rij actief was, bleef evenwel zijn voorsprong op Kasper behouden. Net voor het einde leek hij even te kraken maar alsnog hield Hannes Cool nog een handvol seconden over op een duidelijk ontgoochelde Kasper Lagae. Na drie wedstrijden op drie weken tijd het absolute apotheose. Tom Mets knokte zich bij zijn rentree knap naar een derde plaats in de achtergrond. Teamgenoot Sybren Baelde viel dit jaar als vierde net naast het podium. Matthias Allegaert werd een verassende vijfde.

Lagae, Cool en Mets in Kortrijk (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Lagae, Cool en Mets in Kortrijk (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Triatlonwedstrijden be · Uitslag 1 4 Triatlon Kortrijk non drafting 2018