Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra 3de, Charlene en Vincent AG winnaars in Luxemburg
Alexandra Tondeur in de 70.3 Ironman in Luxemburg in 2018 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Alexandra 3de, Charlene en Vincent AG winnaars in Luxemburg

Alexandra Tondeur Luxemburg

Kenneth Vandendriessche slaagde er niet in om zijn titel te verlengen in de 70.3 Luxemburg, maar het werd toch nog een succesvolle dag voor de overige Belgen. Alexandra Tondeur mocht opnieuw mee op het podium en bij de age groupers was er Belgische winst, overall, voor Vincent Van de Walle en Charlene Ottevaere. België was overigens goed voor in totaal 9 overwinningen in de leeftijdscategorieën…

Het was niet het dagje van Kenneth Vandendriessche, die pas als negende van de fiets kwam en de wedstrijd niet zou uitlopen. Zijn Itzu-ploegmaat Romain Guillaume maakte veel goed door lange tijd aan kop te fietsen. In het lopen moest hij nog wel de Duitse Manuel Kung voor zich dulden, maar Romain werd knap tweede. Ruben Geys was veertiende pro, vlak door Dirk Baelus en Hannes Bonami, die ook bij de pro’s de start namen.

Vijf age group zeges bij de mannen

De beste Belg bij de mannen was echter een age grouper. Met een tijd van 4u07’07 werd Vincent Van de Walle de allerbeste van de niet pro’s. Hij werd 14de overall. Stijn Veldeman werd derde age grouper en won de M40 categorie. En Pieterjan Penne pakte goud bij de M30 met een vijfde plaats overall bij de age groupers. Straffe Belgen dus! In dezelfde categorie als Vincent was er ook nog brons voor Ruud De Rybel. Erik Vanhove werd vijfde bij de M30. Yves Simonet pakte zilver bij de M35. In diezelfde categorie werd Guy Achten vijfde.

Stijn Veldeman was in Luxemburg sneller dan Stefaan Veldeman. Stijn won de M40 categorie, tweelingbroer Stefaan werd derde. Drie minuten later werd Tom D’Hoossche vierde. Yannick Antoine zorgde bij de M45 voor nog een Belgische zege, met Tom De Malsche op 4. Erik Thijs was de tweede snelste M50. Pascal Trouvé won de M55 categorie. Robert Leper werd derde bij de M60. Gilles Samyn was de 4de bij de M65 en Jean-Pierre Goblet pakte zilver bij de M70. 

4 zeges bij de vrouwen

Bij de vrouwen won Lisa Huetthaler in 4u13’52 voor Susie Cheetham. Alexandra Tondeur werd derde in 4u20’31 en dat nauwelijks een week na haar derde plaats in de Challenge Geraardsbergen. Op de achtste plaats volgde de tweede Belgische. Charlene Ottevaere werd de beste niet-pro in 4u38’01 en won daarmee overtuigend de F35 categorie. De tweede amateur was Frauke Timmerman, die in 4u47’36 de snelste was bij de F18. Daarbij kwam nog de age group winst van Instagram-fenomeen Elien Janssen bij de F30 (die landgenote Paulien Selleslagh klopte) en de winst van Heidi Wouters bij de F40.

Een topdag voor de Belgische LD-atleten in Remich dus…