Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jakke Petrol en Lotte Claes winnen duatlon Kortrijk
Jakke Petrol in actie (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Duathlon

Jakke Petrol en Lotte Claes winnen duatlon Kortrijk

Jakke Petrol in actie (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Jakke Petrol in actie (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Zondag kreeg u van ons al het verslag van de triatlon van Kortrijk. Maar die wedstrijd werd ook nog voorafgegaan door de duatlon. Bij de vrouwen waren in het post-Geldhof tijdperk alle ogen gericht op Kim Nulens. Zij was de grote favoriete maar zat zelf met twijfels wat de benen zouden zeggen na een korte stage. Uiteindelijk was het Lotte Claes die de fakkel overnam. Bij de mannen werd net als vorig jaar een tweestrijd Petralia–Laurens verwacht en de twee favorieten losten de hoge verwachtingen in…

Kim Nulens (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Kim Nulens (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Kim Nulens zat zoals verwacht helemaal vooraan maar kreeg met Lotte Claes een kwaaie klant. Verrassend genoeg moest de ETZ-atlete Lotte laten gaan op het einde van de eerste run en zo begon Lotte Claes als leidster aan de 42 km fietsen. Daarin toonde ook de Solidpharma-atlete zich de sterkste. Met ruime voorsprong begon ze aan de laatste run van 3 km. Deze voorsprong gaf ze niet meer uit handen en zo mocht Lotte Claes de duatlon van Kortrijk op haar naam schrijven. Kim Nulens moest vrede nemen met de tweede plaats. Maaike Ryngaert mocht als derde mee op het podium.

Lotte Claes wint Kortrijk (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Lotte Claes wint Kortrijk (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Bij de heren werd de verwachte tweestrijd tussen Glenn Laurens en Jan Petralia al na de eerste run bevestigd. Zij aan zij kwamen de Domo-Scott heren uit de wissel. Jan Petralia toonde echter op de fiets geen genade en bouwde op indrukwekkende wijze een grote voorsprong op. Ondertussen had Laurens het gezelschap gekregen van Diederik Derijcke en de jarige Carlos Coysman en even later kwam ook youngster Thibaut De Smet het drietal vervoegen. Jan Petralia was ondertussen niet meer te houden en haalde zo de overwinning in Kortrijk binnen. Glen Laurens toonde zich de sterkste loper in de achtergrond en werd dit jaar tweede. Thibaut De Smet kon de twee ETZ-heren van zich afhouden en pakte de derde plaats mee naar huis. Diederik Derijcke en Carlos Coysman werden knap vierde en vijfde.

Laurens, Petralia en De Smet (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Laurens, Petralia en De Smet (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Triatlonwedstrijden be · Uitslag 1 4 Duatlon Kortrijk non drafting 2018