Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Xenia Luxem verrast, Bart Aernouts op podium in EK 70.3
Nieuws

Xenia Luxem verrast, Bart Aernouts op podium in EK 70.3

Bart Aernouts Elsinore

In het Deense Elsinore werd zondag het Europees kampioenschap 70.3 Ironman gehouden. Het was vooral uitkijken naar Bart Aernouts die op zoek ging naar revanche na zijn minder geslaagde The Championship twee weken geleden. Hij kreeg zijn revanche met een knappe derde plaats. Ook de winst was (deels) Belgisch voor de Amerikaan Rudy Von Berg. Bij de vrouwen was Xenia Luxem de derde Europese aan de finish.

Xenia Luxem lijkt stilaan weer helemaal op dreef te komen, maar de vierde plaats in het EK was toch beter dan verwacht. Het begon al met een sterk zwemnummer waarin Xenia niet te veel tijd verloor. Goed zes minuten achter Helle Fredriksen zette ze voet aan wal. Op de fiets verloor ze wat terrein maar met een degelijke halve marathon finishte Xenia als vierde pro in 4u27’07. De winst ging naar de Australische Melissa Hauschildt in 4u07’18.

Bij de mannen ging Rodolphe Von Berg junior in de aanval op de fiets, samen met Michael Raelert en Adam Bowden. Bart Aernouts had drie minuten verloren in het zwemmen maar kwam sterk terug op de fiets. In het lopen bleek Rudy Von Berg, zoon van Belgische top age grouper Rodolphe senior, veruit de sterkste. Hij won in Elsinore in 3u40’22. Adam Bowden werd tweede in 3u40’52 en Bart Aernouts pakte de derde plaats in 3u44’38. Stenn Goetstouwers was de tweede Belgische triatleet op de 13de plaats. Hij finishte in 3u51’19. Eli Iwens pakte een nieuwe 70.3 overwinning. Hij won bij de M75 in 6u12’05.