Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde wint 5de IM Nice: “Volgend jaar record pakken”
Frederik Van Lierde wint Nice in 2018 (Foto: David Pintens)
Nieuws

Frederik Van Lierde wint 5de IM Nice: “Volgend jaar record pakken”

Frederik Van Lierde wint Nice (Foto: David Pintens)
Frederik Van Lierde wint Nice (Foto: David Pintens)

Frederik Van Lierde heeft zondag voor de vijfde keer de Ironman van Nice gewonnen. Daarmee evenaart hij het record van Marcel Zamora. “Maar ik kom volgend jaar terug om dat record te breken,” klonk het strijdlustig bij de Ironman-wereldkampioen van 2013. Als titelverdediger was hij ook dit jaar de grote topfavoriet. Hij domineerde de Franse Ironman en won in 8u25’22 voor kleppers als Antony Costes, Cameron Wurf en Romaine Guillaume. Bij de vrouwen brak Corinne Abraham het parcoursrecord van Tine Deckers. De Britse won in 9u11’39.

“Ik kan moeilijk omschrijven hoe trots ik ben op deze overwinning, de 5de reeds in Nice,” vertelt Frederik. “Eén van de meest iconisch wedstrijden in triatlon. Mijn naam 5 maal op de erelijst zien is dan ook een droom voor mij. Van bij de start van de wedstrijd had ik een goed gevoel te pakken. Ik kon gemakkelijk de leiding nemen van de achtervolgende groep in het zwemmen, in een toch wat woelige Middellandse Zee.”

“Volgend jaar terug voor nr 6”

Frederik Van Lierde met een goeie marathon (foto: David Pintens)
Frederik Van Lierde met een goeie marathon (foto: David Pintens)

“Het fietsonderdeel kondigde zich hard aan met heel wat sterke fietsers. Rond 100 km kwam Cameron Wurf bij onze groep aansluiten, maar liet ons onmiddellijk ter plaatse. Hij was gewoon te sterk op de fiets, terwijl ik ook wel een strak tempo ontwikkelde. Tijdens het looponderdeel legde ik onmiddellijk mijn kaarten op tafel en kon direct een hoog tempo ontwikkelen. De eerste halve marathon in 1:19 voelden echt super, ik was overtuigd dat ik dit hoge tempo tot aan de finish kon vasthouden. Nummer 5 in Nice op mijn palmares, mede-recordhouder met Marcel Zamora, dus moet ik volgend jaar wel terugkomen.”

De Fransman Anthony Costes werd tweede op meer dan tien minuten van Frederik. Cameron Wurf vocht een verbeten strijd uit voor de derde podiumplaats. Hij werd derde in 8u39’14. Romain Guillaume, van het Belgische Itzu-team werd vierde in 8u39’51. Guido Molinari werd vijfde en dan kregen we een uitstekende Timothy Van Houtem deed het uitstekend. Hij pakte de zesde plaats in 8u54’47.