Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexis Krug besluit topweek met zege in Brasschaat
Alexis Krug wint in Brasschaat (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Alexis Krug besluit topweek met zege in Brasschaat

Alexis Krug wint in Brasschaat (foto: 3athlon.be)
Alexis Krug wint in Brasschaat (foto: 3athlon.be)

Over een paar dagen wordt hij papa, maar eerst pakte Alexis Krug een overtuigende overwinning in de Sportoase halve triatlon van Brasschaat. Alexis won vorige week nog de kwarttriatlon van Antwerpen, werd zaterdag 35ste in de ETU Europabeker sprint in Wuustwezel en pakte een dag later een mooie overwinning in het Park van Brasschaat. Bert Jammaer was de beste van de rest in een zinderende loopfinale met Lander Dircken en Barry Schrooyen. Helga Sibick won met ruime voorsprong bij de vrouwen.

Helga Sibick moest na het zwemmen in de achtervolging. 3MD-atlete Sarah Roelants kwam als eerste uit het water, met Lotte De Vet vlak achter haar. Maar in het fietsen nam Sibick het voortouw en ook in het lopen kwam haar zege niet meer in gevaar. Lotte ‘Groot Vetje’ De Vet hield stand en pakte de tweede plaats voor trailrun-topper Chariel De Cock.

Helga Sibick winnares in Brasschaat (foto: 3athlon.be)
Helga Sibick winnares in Brasschaat (foto: 3athlon.be)

Bij de mannen ging Alexis Krug al meteen aan de leiding in het zwemmen. Samen met Adam Lambrechts had hij een mooie voorsprong op het drietal Wannes Swinnen, Bert Jammaer en Lander Dircken. Iets verderop volgde een groepje met onder andere Koen De Weerdt, Tim Baelus en Bart Schrooyen. Vooraan kwamen de twee leiders samen in de wissel met bijna drie minuten voorsprong op Lander Dircken. Die was in de slotfase Bert Jammaer kwijtgeraakt op de fiets, nadat Wannes Swinnen al vroeg de rol moest lossen.

In de halve marathon door het Park van Brasschaat liep Alexis Krug steeds verder uit. Lander Dircken leek de tweede plaats te gaan pakken, maar Bert Jammaer voelde de druk van de oprukkende Bart Schrooyen (die een 1u14 liep) en knalde in de laatste kilometer voorbij Dircken naar een heel mooie tweede plaats. “Ik ben nog niet vaak zo diep gegaan in een toch wel lange eindspurt. Toen ik bij Lander kwam, heb ik even ingehouden, maar toen ik hoorde dat Barry op komst was, heb ik er de laatste kilometer een lange spurt van gemaakt en er echt alles uitgeperst,” aldus Iron Bert. Lander Dircken hield nog net een handvol seconden over op Barry Schrooyen. Lander werd derde en Bart vierde. Tim Baelus pakte de vijfde plaats en Adam Lambrechts werd zesde.

Bert Jammaer (foto: 3athlon.be)
Bert Jammaer (foto: 3athlon.be)

Alexis Krug heeft drukke tijden achter de rug. “Het is na Antwerpen en gisteren Wuustwezel weer heel wat anders. Zaterdag was het super explosief, vandaag was het heel anders lopen. Maar het was sowieso spannend. Normaal is mijn vrouwtje donderdag uitgeteld, maar voor hetzelfde geld was ze dit weekend bevallen. In Brasschaat had ik een goeie wedstrijd. Het liep eigenlijk perfect, al schrok ik zelf van hoe ver ik nog uitliep in de halve marathon op de concurrentie. Maar het doet deugd om mijn titel hier te verdedigen,” aldus de papa-in-spe.