Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
4 Belgische triatleten in top-10 in Indeland
Thibault Duy Thien in de Belman (foto: Belman Triathlon)
Nieuws

4 Belgische triatleten in top-10 in Indeland

Thibault Duy Thien in de Belman (foto: Belman Triathlon)

In de triathlon van Indeland komen altijd veel Belgen aan de start en met succes. Ook dit weekend lieten de Belgische triatleten zich opmerken met vier Belgen in de top-10. De beste prestatie kwam van de jonge Belg Thibault Duy Thien. Die moest op de halve afstand alleen Ironman-pro Patrick Dirksmeier voor laten gaan. Verslag met reactie in het Nederlands (et en Francais) van Thibault.

“Op 300 meter van de finish had ik hem”

Dirksmeier won in Indeland in 3u42’42 en was overduidelijk de sterkste. Bijna tien minuten later was Thibault Duy Thien de beste van de rest. De jonge Waalse triatleet, die al twee keer aan de start stond in de Ironman van Hawaii had een superdag op de fiets. Hij realiseerde de beste fietstijd en begon als tweede aan de halve marathon. Daarin moest hij zich nog stevig weren tegen de Duitser Simon Jung. “Ik was goed vertrokken met het zwemmen, in de voeten van de leiders, maar het tempo was niet te volgen en dus moest ik lossen. Achter 3 vluchters maakte ik deel uit van een groepje achtervolgers. Ik ben dan alleen in de tegenaanval gegaan en ging blijkbaar 2 concurrenten voorbij. Omdat er verschillende afstanden door elkaar liepen, had ik geen zicht op mijn positie. Uiteindelijk heb ik mijn beste prestatie geleverd in de 19,6 km lopen. De Duitser Kung kwam me voorbij na 6 km, pakte een minuut voorsprong, maar in de laatste ronde zag ik op elk recht stuk dat ik telkens 5 seconden dichter kwam. Uiteindelijk heb ik hem op 300 meter van de streep ingehaald. Ik kon nog versnellen en pakte de tweede plaats.” Thibault werd tweede in 3u52’02 en hield nog 15 seconden over op Jung.

“Maagproblemen van Lanzarote opgelost”

Thibault, die eerder al twee keer in Hawaii last had van de maag en uitviel tijdens het lopen, liet het probleem oplossen en is in de vorm van zijn leven. “Ik heb tijdens de winter alles toegelegd op de voorebreiding van de Ironman Lanzarote. Ik was er in de vorm van mijn leven, maar opnieuw maagproblemen zorgden ervoor dat ik als 9de overall na het fietsen toch de wedstrijd niet kon uitlopen. We hebben eindelijk de oorzaak gevonden en ik wacht op het vinden van een oplossing voor ik me weer op de koninginnenafstand gooi. Ik wou toch nog wat profiteren van mijn goede conditie en me wat amuseren zonder de training opnieuw stevig op te nemen. Ik won de halve Belman triatlon 2 weken na Lanzarote. Vorige week won ik de kwart van Trithur in Mulhouse en Indeland pikte ik ook nog mee om mijn drie race-weekends te beëindigen,” aldus Thibault.

“A 300m je le reprends”

“Je suis bien parti en natation, dans les pieds des hommes de tête mais je suis laché à la régulière, impossible de suivre. Je sors dans le groupe de chasse derrière les 3 fuyards. Je fais un gros vélo en solitaire où j’arrive à en reprendre 2 (mais avec les concurrents des différentes distances je n’ai su ma position finale qu’à l’arrivée). Finalement pour les 19,6km de course à pied, je fais ma plus belle performance, un concurrent me dépasse au km 6, me prend vite 1′ mais dans le dernier tour je vois qu’à chaque ligne droite je reviens de 5 secondes sur lui. Finalement, à 300m de la ligne je le reprends et accélère pour finir 2ème

“Trouvé la cause des problemes d’estomac”

J’ai passé l’hiver à me préparer pour Lanzarote, j’étais dans la forme de ma vie mais un problème d’estomac m’a empéché de finir après avoir posé le vélo 9 ème au général. On a finalement trouvé la cause et j’attendrai de trouver la solution avant de m’engager à nouveau sur la distance reine. Du coup j’ai voulu profiter de la forme et me faire plaisir sans reprendre l’entrainement sérieusement. Je gagne le Half du Belman 2 semaines après Lanzarote, je gagne le quart du Trithur la semaine passée et j’enchaine avec Indeland pour finir ces 3 week-ends de course. ”

De andere Belgen

Nicolas Auverdin werd zesde in 3u56’57. Hij was daarmee de snelste in de M35 categorie. Een prima voorbereiding voor het BK halve in Eupen en de Embrunman en de Ironman van Wales later dit seizoen. Op vijf seconden van Nicolas werd Michael Louys 7de. En Gunther Bernar finishte als vierde Belg op de tiende plaats, net boven de 4 uur (4u01’16)

11 indeland triathlon