Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
David De Grooff: “Alles verliep zoals ik hoopte, nog beter zelfs…”
David De Grooff op weg naar age group winst in Nice (foto: Trinity)
Nieuws

David De Grooff: “Alles verliep zoals ik hoopte, nog beter zelfs…”

David De Grooff op weg naar age group winst in Nice (foto: Trinity)
David De Grooff op weg naar age group winst in Nice (foto: Trinity)

Met zijn 11de plaats overall heeft David De Grooff zondag een fantastische prestatie verwezenlijkt in de Ironman van Nice. Slechts tien pro’s slaagden er in om de 4 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen sneller af te leggen dan de triatleet van Trinity. Wij spraken een tevreden David De Grooff, die op voorhand het plan had om met een marathon onder de 3 uur te proberen zijn slot voor Kona te pakken… Maar het werd een pak meer.

“Het ging echt goed zondag,” vertelt een blije David. “Alles verliep zoals ik op voorhand hoopte. En eigenlijk ging het zelfs nog beter dan gehoopt. Want ik had verwacht dat ik wat plaatsen zou verliezen tijdens het fietsen.” Dat viel best mee. David legde de 180 km af in 5u12’18. “Het leek alsof ik 9 uur lang alles onder controle had. Zelfs in het fietsen kwam onverwacht niemand van mijn age group me voorbij.”

David De Grooff had een sterk fietsnummer in Nice (foto: Trinity)
David De Grooff had een sterk fietsnummer in Nice (foto: Trinity)

“Het plan was om alles op de marathon te zetten in een poging om onder de 3 uur te lopen, omdat ik dan zeker zou zijn dat met zo’n looptijd een slot voor Hawaii quasi binnen was. De eerste 15 km van de marathon gingen fantastisch, ik vloog over en weer op de Promenade des Anglais. Vanaf dan begon het echte afzien. Tanden kapot bijtend om het tempo hoog te houden. Ik slaagde in m’n opzet en liep mijn marathon in 2u57. Fantastisch dus dat het plan dan ook lukt. En dan is het extra meegenomen om als eerste niet PRO en elfde algemeen te finishen.”

Veel klimwerk in Nice (foto: Trinity)
Veel klimwerk in Nice (foto: Trinity)

De ontlading was groot aan de aankomstboog op de Promenade des Anglais. “Het was een zalig gevoel toen ik over de finish ging. En ik vind het nu achteraf nog altijd geweldig. Zeker omdat mijn ploeggenoot Danny Van Rompaey zijn age group won en dat we samen naar het WK Ironman in Kona mogen. Nu even genieten van de prestatie… en van de pijnlijke benen,” aldus David.

David Loose Rompaey Fre