Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Berlage breekt sleutelbeen: “Door het oog van de naald gekropen”
Nieuws

Berlage breekt sleutelbeen: “Door het oog van de naald gekropen”

 

Lucky Berlage Geraardsbergen

Zondag kwam Lucky Berlage zwaar ten val in de Sportoase halve triatlon van Brasschaat nadat een auto het parcours opkwam. Het verdict was zwaar: gebroken sleutelbeen met complexe breuk en wellicht een streep over seizoen 2018. Hier leest u zijn verhaal. “Ik besef dat ik door het oog van de naald gekropen ben, maar ik kom terug… Voor je het weet bombardeer ik Strava weer met 5 AM trainingen…”

Op zich mag Lucky Berlage nog blij zijn dat hij er met een gebroken sleutelbeen van afkomt. Want het had veel erger kunnen zijn. “Ik kwam aangereden met een snelheid van 50 km/u,” legt Lucky uit, “en aan het kruispunt liet een seingever die niet aan het opletten was een wagen door. Dankzij het roepen van omstaanders had ik de reflex nog om lichtjes uit te wijken en vloog ik vol tegen de flank van de wagen die van rechts kwam. Ik werd weg gekatapulteerd en nam in mijn vlucht een toeschouwer mee die mijn val wat heeft gebroken, maar niet meer bewoog. Ik  wou nog opnieuw vertrekken maar voelde direct hevige pijn in schouder en rechterknie en moest meteen terug gaan zitten. Ondertussen zag ik de benen van de toeschouwer toch al terug bewegen… “Oef”. Het was toch een 15-tal minuten wachten voor de ziekenwagen er was en vermits ik bij bewustzijn was, hebben ze eerst de zorgen gedaan bij de toeschouwer in afwachting van ziekenwagen 2 voor mij. Toen ik daar lag, zag ik meteen dat dit kruispunt enorm hectisch en druk was en er had daar politie moeten gestaan hebben in plaats van seingevers.”

Lekke banden in Bilzen, rugpijn in Geraardsbergen

Pech dus voor Lucky, die nochtans had uitgekeken naar Brasschaat. “Het begin van het seizoen verliep moeizaam en  ook al was de conditie echt goed, het lukte mij niet om een goed resultaat neer te zetten door twee lekke banden in Bilzen en in de Challenge Geraardsbergen kreeg ik af te rekenen met enorme rugpijn door het zelf wisselen van mijn zadel dat 5 cm te veel naar voor stond hierdoor en tijdens het lopen enorme steken in de ribben en last van de maag waardoor ik niet goed kon ademen. Na het terug in orde zetten van het zadel en fiets positie door mijn mekanieker Rudy verliep de laatste voorbereiding richting 1/2 van Brasschaat perfect en was ik super gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten.

Ik vertrok van de finish zone met de fiets richting wisselzone T1 om daar mijn fiets te plaatsen en mij klaar te maken voor deel 1, spartelen of in triatlon termen zwemmen genoemd, in een enorme plas tussen de bomen. Watertemperatuur bedroeg 20,5 graden. Dan was het tijd om mij in mijn wetsuit te wringen en nog 1 Sports2 gel te nemen net voor het betreden van het heilige water voor triatleten. Met 5 minuten vertraging was het zover en werden de losse flodders de hemel in geschoten. Bam! De zwemstart verliep perfect en ik kon goed in mijn ritme blijven en nam de kop van groepje 2. Na het tellen van 26 vissen zette ik terug voet aan wal in 13de positie en misschien was dit het getal het begin van het ongeluk. Maar met één van mijn snelste zwemtijden en dus supergemotiveerd deed ik er van de slag ook nog eens mijn vlotste wissel ooit en kon ik samen met mijn beste vriendje, de Argon 18 E119Tri genoemd “Mega Monster”, er vol tegenaan gaan voor deel 2 “het fietsen”. 

Ik voelde meteen dat het goed zat en na ronde 1 van de 4 lag ik al op plaats 7 en had al meer dan 1 minuut van mijn 2 minuten 45 goedgemaakt en dit ondanks effe verkeerd te hebben gereden door een seingever die niet op zijn post stond en voelde mij met de kilometer sterker worden en begon ik vol overtuiging aan ronde 2. De gemiddelde snelheid bleef maar stijgen en op het rechte stuk met lichte wind in de rug richting einde ronde 2 bleef te snelheidsmeter mooi steken tussen 47km/u en 50km/u maar dan sloeg het noodlot toe. 

“Complexe sleutelbeenbreuk”

Lucky Berlage ziekenhuis
“Als je klein bent, wil je altijd wel eens meerijden met een ziekenwagen maar op mijn leeftijd wil je dit liever vermijden als de pest, want dan weet je dat het nooit goed is. Aangekomen op de spoed in het hospitaal van Brasschaat werd er direct werk van mij gemaakt en na de radiologie en analyse was dit het verdict: zware en slechte sleutelbeen breuk en een rib en ook kneuzingen aan de ribben, open wondes die gehecht moeten worden. Diepe schaafwonden en bloeduitstorting op rechter heup. Ik moest dus blijven in het ziekenhuis voor observatie en ook omdat het sleutelbeen moest worden geopereerd. Ondertussen gaat het ook niet goed met de rechter knie die super dik staat en waar ik niet meer op kan steunen. Het lichaam heeft echt overal pijn. Maak jullie geen zorgen, ik hou me sterk, maar het doet echt wel mega zeer overal. 

Mijn kindjes waren er niet goed van en voelden zich niet echt super en hadden enorme krampen in de maag van de stress waarschijnlijk en het zien van al dat bloed en wondes maar hun steun en de steun van mijn super vrouw doen de pijn bij mij zeker verbijten en zijn van goudwaarde. Ik weet ook wel dat ik door het oog van de naald ben gekropen en dit had echt fataal kunnen aflopen moest ik de wagen frontaal hebben gepakt en ook door het breken van de val door de toeschouwer. De toeschouwer is ondertussen naar huis en stelt het terug ok.”

“Kruis over seizoen 2018”

Lucky denkt ondertussen al aan 2019, want het lijkt er sterk op dat 2018 op triatlonvlak er op zit voor hem. “Ondertussen weet ik ook al dat het een lange en harde revalidatie zal worden en ik een kruis mag trekken over seizoen 2018 waarvoor ik mij wil excuseren bij mijn Sponsors en Partners maar ook bij al mijn familie, vrienden, fans en mijn club. Hopelijk kan ik nog rekenen op hun steun in 2019 want één ding staat vast, Lucky komt terug en sterker dan ooit. Om het in Terminator termen te zeggen “I’ll be back” :-)). 

Ik wil ook iedereen uit het diepst van mijn hart bedanken voor al de berichtjes en ben de tel kwijt geraakt aan 400 maar dit doet mij echt plezier, bedankt iedereen, echt waar super bedankt. Ook kwam de organisator reeds langs om zich te excuseren en mij een hart onder de riem te steken, thanks. Maar Ik blijf positief en ik besef ook dat er ergere dingen zijn in het leven en dat al deze wondes met de tijd wel zullen genezen. 

Voor jullie het weten is Lucky weer back en bombardeer ik jullie Strava weer met 5Am trainingen en gekke fotootjes,” aldus Lucky Berlage.

Wij wensen hem alvast veel beterschap toe en we starten bij deze de weddenschappen hoe snel Lucky alweer te zien zal zijn op de fiets op de powertrainer. De winnaar krijgt een gratis opleiding tot seingever 😉