Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

De Hertog nieuwe militaire kampioen

IMG_5036

Nadat onze militairen twee weken al aan de slag waren in Zweden voor hun WK mochten ze afgelopen donderdag opnieuw aan de bak. In Helchteren vond voor het tweede jaar op een rij het BK Triathlon voor militairen plaats. Kjel De Hertog beweest andermaal dat hij misschien wel in de vorm van zijn leven verkeerd en kaapt de titel weg voor Hans Moonen en Laurent Nobels.

Gebrand op de titel

Opnieuw zou het off road circuit in het domein Kelchterhoef voor de beslissing zorgen wie de titel wegkaapt bij de militaire categorie. Toch zorgt het parcours ervoor dat sterke mountainbikers hier zeker tot hun trekken komen want vorig jaar ging de titel verassend naar Sander Elen. Sander stond in Helchteren opnieuw aan de start en kon na zijn titel op het BK wielrennen voor militairen en de 2de stek op het BK Tijdtijden voor Elites zonder contract zorgen voor een perfect drieluik. Van het Belgian Military Triathlon Team waren uiteraard heel wat atleten van de partij. Zij waren na het missen van de titel vorig jaar gebrand op revanche.

Haasje Over

Kjel De Hertog kwam resoluut aan de leiding uit het water. Op meer dan minuut volgde Hans Moonen die solo in de achtervolging ging. Niet veel later volgde de eerste groep met titelverdediger Sander Elen die tekende voor een sterk zwemnummer. Sander ging er meteen als een speer vandoor en haalde Moonen al snel bij. Even later kwam hij ook tot bij Kjel De Hertog en zo lag de titelverdediger aan de leiding. Toch konden zowel Kjel als Hans hun achterstand bij het ingaan van de wissel beperken waar Hans nog steeds Kjel niet te pakken had. Sander Elen had duidelijk zijn grootste pijlen verschoten en het tempo die hij al lopend creëerde lag duidelijk trager dan die van De Hertog en Moonen. Beide gingen de titelverdediger voorbij en zij zouden in de laatste ronde beslissen wie de nieuwe kampioen zou worden. Het verschil die Kjel echter overhield bij het ingaan van het loopnummer bleek groot genoeg en met een voorsprong van een halve minuut kroonde hij zicht tot de nieuwe Belgische Kampioen, een ferm debuutjaar voor hem in de kleuren van het militaire nationale team. Hans Moonen moest net zoals vorig jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Sander Elen kwam moegestreden als derde over de streep maar moest die plaats aan Laurent Nobels afstaan door de straftijd van 30 seconde die hij opliep tijdens de passage door de wissel. Zo vervoegde Laurent als derde atleet van het #BelMilTriTeam alsnog het podium, een perfect hattrick. Bart Borghs knokte zich vanuit de achtergrond, met onder andere de snelste looptijd, naar de vierde plaats net voor de uittredende kampioen die zo als vijfde eindigde.

Kuypers wint bij Masters

Bij de masters stond geen maat op Nico Kuypers. De ex-wielrenner begon zijn inhaalrace op de fiets nadat William Didier als eerste uit het water kwam. Niemand was bij machte Kuypers in het vizier te houden en zo stevende hij af op de titel. Ronny Driesen mocht als tweede mee op het podium voor William Didier.