Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Neal Van Vaerenbergh imponeert in Cave Triathlon
Neal Van Vaerenbergh wint in Kanne (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput
Nieuws

Neal Van Vaerenbergh imponeert in Cave Triathlon

Neal Van Vaerenbergh wint in Kanne (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput
Neal Van Vaerenbergh wint in Kanne (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput

Hij is al een tijdje sterk bezig maar wat hij zondag liet zien, was wel bijzonder straf. Neal Van Vaerenbergh pakte zijn grootste zege uit zijn nog altijd jonge carriere door op indrukwekkende wijze de Cave triathlon van Kanne te winnen. Op de 1/3de triatlon maakte hij er een tweestrijd van met Belgisch kampioen halve triatlon Tom Mets. De SP&O Mechelen triatleet bleek de sterkste. Bij de vrouwen was Marjolein Truyers de sterkste.

Dries De Meulenaere is ook aan een sterk seizoen bezig. De Oilservice triatleet kwam als eerste uit het water na 1300 meter zwemmen maar verloor wat plaatsen in de 60 km fietsen. Hij liep uiteindelijk naar een negende plaats. Achter hem volgden Neal Van Vaerenbergh en Tom Mets. Die kwam samen met zijn partner Lore Vanclooster boven op de trappen na het zwemmen. Een leuk toeval voor het triatlonkoppel. Ook Birgit Massagé en Ruben Geys lagen niet ver uit elkaar. Ruben ging samen met Job Teblick in achtervolging op kopduo Van Vaerenbergh-Mets. Die bleven de eerste twee ronden buiten schot van de achtervolgers. 

“In de slotronde plaatste ik bij de beklimming van de Slingerberg een versnelling,” vertelt Neal, “Ik zag dat Tom moest lossen en heb dan doorgetrokken en uiteindelijk na een sterk fietsnummer een mooie voorsprong uitgebouwd. Dit was voor mij de perfecte wedstrijd, zowel in het zwemmen en het fietsen als in het lopen.” Daarin liep Neal steeds verder weg en hij pakte overtuigend een indrukwekkende overwinning. “Dit is inderdaad mijn grootste zege ooit. Ik ben al een tijdje in vorm, maar hier winnen doet extra deugd. Na de 5de plaats op het BK sprint en deze overwinning, kijk ik met plezier uit naar het BK kwart in Izegem.” Waar wij kansen zien voor Neal op de lange afstand, wil hij het voorlopig nog kalmer aan doen. “Ik denk dat de lange afstand wel iets voor mij is. Vooral de non-drafting wedstrijden liggen me wel omdat het fietsen mijn beste onderdeel is. Maar ik wil geen stappen overslaan, nog een tijdje op de kwart blijven en rustig mijn tijd nemen om te groeien richting long distance,” aldus Neal. Hij won in 2u19’47.

Gert-Jan D'haene in de top-15 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Gert-Jan D’haene in de top-15 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Belgisch kampioen halve triatlon Tom Mets verzekerde zijn tweede plaats in 2u26’23. Achter hem kregen we een mooi gevecht voor de derde podiumplaats tussen Ruben Geys en een sterke Job Teblick. Die bleef tot het ingaan van de laatste ronde aanklampen. Maar in de slotronde maakte Ruben het verschil. De triatleet van het Itzu triatlon team pakte de derde plaats in 2u30’10. Job werd vierde en Ruben Martens pakte een mooie vijfde plaats door in de slotfase nog voorbij Brecht Reynders te stormen. Koen Janssen, de team manager van Itzu werd knap 13de en vlak achter hem finishte onze 3athlon.be triatleet Gert-Jan D’haene.

Marjolein Truyers en Evelien Ruijters (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Marjolein Truyers en Evelien Ruijters (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Bij de vrouwen ging Leanne Fanoy aan de leiding samen met Lore Vanclooster. Een losgekomen opzetstuur maakte een einde aan de wedstrijd van de long distance topper uit Abu Dhabi die sinds Kona vorig jaar door Luc Van Lierde getraind wordt. Lore moest halverwege het fietsen Marjolein Truyers voor zich dulden. Die begon als eerste na 60 km fietsen aan de afsluitende 13 km lopen. Marjolein gaf de koppositie niet meer af, al moest ze zich nog reppen tegenover de opzettende Nederlandse Evelien Ruitjers. Truyers won uiteindelijk in 2u52’51 voor Ruijters (2u54’29) en Van Clooster (2u57’35). 

Op de sprintafstand ging Wouter Simons in de slotfase over Jasper Sabbe. Thuisatleet Wim Eyckmans werd knap derde. Bij de vrouwen stond er geen maat op wereldkampioene Amber Rombaut. Zij werd elfde overall en had een mega voorsprong op Laurien Billen van het organiserende Triathlon Team Limburg. Kathleen Meire werd derde.