Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joachim Wera laat 2385 triatleten achter zich in Parijs
Nieuws

Joachim Wera laat 2385 triatleten achter zich in Parijs

Joachim Wera Parijs

De triatlon van Parijs is in korte tijd uitgegroeid tot een erg populaire wedstrijd. De Fransen keken er vooral uit naar de Grand Prix triathlon waar Ryan Sissons en Cassandre Beaugrand de wedstrijd wonnen. Maar wij hadden meer aandacht voor de open kwarttriatlon waarin een aantal Belgen startten… En niet zonder succes. Van de 2390 finishers prijkte een Belg mooi op de vijfde plaats. Al had er voor Joachim Wera nog meer ingezeten. Hij mocht even later wel zijn vriendin Jessica Verlinden opvangen toen die als tiende vrouw over de finish kwam.

“Ik had vrijdag nog mijn laatste examen,” vertelt Joachim, “En dan was het op naar Parijs voor de kwarttriatlon. Om 8u30 was het al starten samen met ruim 2500 andere atleten. Ik had een goede start en nam de kop. Na enkele honderden meters ben ik in de voeten gekropen van een snellere Fransoos en samen hebben we de rest van het pak op achterstand gezwommen. Als tweede ben ik aan land gekomen en met twee zijn we beginnen fietsen…”

Twee keer van het parcours af

Maar dan sloeg het noodlot toe. “Helaas waren de seingevers nog niet op post en reden we met twee verkeerd. Eenmaal ik weer op het parcours was, waren er twee koplopers, maar 1 km verderop was het weer van dat. We stonden te zoeken naar het parcours en uiteindelijk waren we met een man of 15 samen toen we terug op het parcours waren… met mensen die ik net op 2 en 3 minuten had gezwommen. Uiteindelijk heb ik de knop omgedraaid en ben ik terug in race modus gekomen toen we met de achtervolgende groep van 8 man aan het jagen waren op de twee leiders. We draaiden maar met drie rond maar kregen de twee koplopers te pakken met de Eiffeltoren in zicht. Het lopen in de bakoven van Parijs was afzien, maar dat gold voor iedereen. Tot mijn verbazing liep ik lang op plaats 4 maar ik werd gepasseerd op 3 km van de streep. Als vijfde liep ik binnen en daar ben ik zeker content mee! Nu nog 2 dagen de toerist uithangen hier en vanaf dan er weer vol tegenaan voor de rest van het seizoen,” aldus Joachim. Krilan Le Bihan won de triatlon in 2u01’57. Joachim deed er 2u07’17 over.

Jessica en de race belt

Jessica Verlinden Parijs

Jessica Verlinden trok maar wat graag met haar Joachim Wera mee naar Parijs. Ze deed het behoorlijk goed met een tiende plaats in haar allereerste kwarttriatlon, al had er ook voor haar meer ingezeten. Grote schuldige? Een hartslagband die ze als race belt gebruikte. “Ik heb mijn allereerste kwart gedaan in Parijs,” vertelt Jessica. “De eerste moet speciaal zijn he? Dus trok ik samen met Joachim naar de Garmin trialton in Parijs. Het zou een hete editie zijn met zijn 33°C maar de start werd gegeven om 8u30 waardoor we de grootste hitte voor waren. De start begon in een wasmachine, maar daarna kon ik mijn eigen tempo vinden en kwam ik als 3de dame uit het water.

Ik was spijtig genoeg mijn race belt vergeten. We hadden er niet beter op gevonden om een hartslagmeter te gebruiken. Dit bleek later geen goed plan. In de eerste wissel loste deze en heb ik veel tijd verloren om deze terug vast te maken. Ik starte met een kleine achterstand op de eerste dame en kon even later aansluiten in het groepje (mannen en vrouwen mochten stayeren bij elkaar) De groep reed vlot, maar ook hier loste mijn race belt in de helft van de wedstrijd en weg was de groep… Daarna stak de verzuring op en lag het tempo al veel lager. Het lopen was afzien in de hitte. De laatste 3 km waren er eigenlijk te veel aan en ben dan ook helemaal weggezakt tot een 10de plaats bij de vrouwen en plaats 319 van 2500 deelnemers,” aldus Jessica. Zij werd tiende in 2u35’58. De Francaise Juliet Coudrey won de wedstrijd.

Noah Servais en Charlotte Deldaele in top-25

Het hoogtepunt van de triatlon van Parijs was de wedstrijd in het Franse Grand Prix circuit met daarbij alweer veel internationale toppers en een aantal Belgen. De Nieuw-Zeelander Ryan Sissons won de sprinttriatlon in 52’17 na een zinderend loopnummer waarin Joao Pereira en Kristian Blummenfelt in dezelfde tijd als de winnaar eindigden. Ryan werd toch als eerste geklasseerd. Beste Belg was Noah Servais die in 53’06 knap 23ste werd. Peter Denteneer werd 34ste.

Bij de vrouwen zit Charlotte Deldaele duidelijk in een goeie vorm. Na haar 12de plaats vorige week op de ETU van Wuustwezel werd ze in Parijs 21ste (en beste atlete van haar Autin triathlon team). Cato Cassiers werd 32ste en Katrien Verstuyft viel uit. De Francaise Cassandre Beaugrand won de race.