Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen 7de in Xterra France: “Begin te denken aan WK in Maui”
Nieuws

Geert Lauryssen 7de in Xterra France: “Begin te denken aan WK in Maui”

Geert Lauryssen klaar op het ponton voor de start van Xterra France (foto: Xterra Europe/Carel Du Plessis)

Geert Lauryssen heeft zondag opnieuw zijn plaats opgeëist tussen de wereldtoppers van het Xterra-circuit. De Sportoase-Cecemel-185 triatleet pakte een schitterende zevende plaats, goed voor zijn vierde top-10 notering van het seizoen. Wij spraken met Geert én met pechvogel Yeray Luxem.

Yeray wil revanche op het BK

“Het werd mijn allereerste Xterra DNF,” vertelde een ontgoocheelde Yeray Luxem. “Ik kreeg af te rekenen met een lekke band, maar die viel helaas niet meer te repareren. En dus moest ik in deze mooie wedstrijd helaas opgeven. Maar het geeft me nog meer energie om volgende week al revanche te nemen en voluit voor de Belgische titel te gaan in het BK cross triatlon in Oudenaarde,” aldus Yeray.

90% van het werk op de fiets

Zijn ontgoocheling stond in schril contrast met de vreugde bij Geert Laurijssen. “In de Xterra France staat altijd een sterk deelnemersveld aan de start,” legt Geert uit. “Voorafgaand aan deze wedstrijd had ik in gedachten om zo kort mogelijk bij de top 10 te finishen. Na een minder zwemnummer kwam ik als 20ste  uit het water en kon de inhaalrace beginnen. Bij het mountainbiken was ik in het gezelschap van een Spanjaard en samen zijn we steeds meer naar voren kunnen rijden, tot we het gezelschap kregen van Xavier Daflon, die trok het tempo nog de hoogte in en zo zijn we naar de groep voor ons kunnen rijden.

Dan heb ik even kunnen bekomen van de inspanning en bij de start van de afdaling heb ik me vooraan geplaatst omdat dit het veiligste is. Daarna bleven alleen de Spanjaard en ik weer over en hebben we samen de tweede ronde kunnen afwerken, maar iets rustiger omdat ik 90% van het werk deed en me niet volledig wou opblazen. Samen zijn we dan op plaats 9 en 10 in de wissel aangekomen en ik voelde dat ik  nog best goede benen had, wat zeker nodig is op dit zware loopparcours.

Nu even rustpauze, geen BK

Na 1 ronde meldde Robbe Janssens (die zelf overigens 7de is geworden op de Xterra Light – redactie) me dat de 2 die voor mij liepen helemaal kapot waren en dit gaf me nog een extra boost . J Zo ben ik naar plaats 7 kunnen lopen en was het  vooraf gestelde doel zeker bereikt J. Helemaal kapot maar zo tevreden kan ik nu even een rustpauze inlassen met het oog op het 2e deel van het seizoen. Wel vind ik het spijtig dat ik niet kan starten op het B.K. crosstriatlon want dit is toch altijd wel speciaal. Ik ging ervan uit vorige winter dat dit terug in Namen zou plaatsvinden en zo hadden wij onze vakantie al geboekt direct na Xterra Frankrijk…

Terugkijken op het voorseizoen

Geert Lauryssen mag terugblikken op een mooi voorseizoen. “Vooraf had ik mezelf als doel gesteld om geregeld in de top 10 te eindigen en misschien op een goede dag mijn 8ste plaats van Namen 2017 te evenaren of te verbeteren. Het was dan ook super om in Malta al direct te kunnen starten met een zese plaats. Ik vind het nog altijd spijtig dat ik daar even verkeerd ben gelopen, want anders had ik wel vijfde kunnen worden. Maar ja, als…als…als… hé? Mijn Xterra Italië was ook goed en vooral zwaar, maar ik eindigde daar op een mooie 7e plaats. En dan kwam Xterra Namen. Dit was op sportief vlak misschien wel mijn beste dag ooit. Het was ongelofelijk zo’n derde plaats algemeen en mijn eerste Xterra podium. Ook de sfeer en het mooie parcours waren fantastisch. Ik hoop dat het me ooit nog eens lukt. Na Namen ging ik door richting Frankrijk en ook in Xonrupt was het super. Een meer dan geslaagd voorseizoen dus.”

Geert Lauryssen Xterra France 2018 finish

En nu richting WK in Maui

Na zo’n knap voorseizoen gaat de riem er even af voor Geert. Hij neemt een welverdiende rustperiode en trekt op vakantie. Voor hem geen BK cross triatlon, maar mogelijk wel een WK later dit seizoen. Trekt de poulain van Marc Herremans naar Maui in oktober? “Ja, het is nu toch de bedoeling om in Maui aan de start te staan,” geeft Geert ons in primeur mee. “Al moet er nog wel heel wat geregeld worden hiervoor. Voorafgaand aan het seizoen was het WK halen eigenlijk niet meteen de bedoeling, maar omdat het momenteel allemaal zo goed loopt, ben ik er wel over beginnen nadenken. Ik had sowieso ooit eens graag aan de start willen staan van een WK bij de elite. En misschien is dit dit nu wel eens het moment dan. Het is een heel mooie wedstrijd en de beleving ter plaatse is super,” aldus Geert.