Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Innerme team in Klagenfurt: Waer 30ste, Baelus finisht 22ste IM
Nieuws

Innerme team in Klagenfurt: Waer 30ste, Baelus finisht 22ste IM

Dirk Baelus Klagenfurt 2018

We riepen het vorige week nog in Brasschaat: geef Frederik Waer een volledige marathon in plaats van een halve om een triatlon te beëindigen en hij komt helemaal tot zijn recht. Een week later bewees hij dat met verve in de Ironman van Klagenfurt. Frederik werd 30ste overall in de Oostenrijkse Ironman. Zijn Innerme-kopman Dirk Baelus leek aan een goeie race bezig maar had opnieuw problemen in het lopen. Hij liep wel uit en pakte zijn 22ste Ironman finish.

Dirk Baelus had woorden voor lof voor zijn Innerme ploegmaat Frederik Waer, die in Klagenfurt bij de pro’s startte en 18de werd bij de pro’s. “Eerst en vooral een dikke proficiat aan ploegmaat Frederik Waer. Hij werd 30ste overall in 9u12’05. Ondanks een onverdiende penalty van 5’ zette hij nog een super-marathon neer van 3u01,” vertelt Dirk.

Zijn eigen wedstrijd verliep ook goed, tot het laatste deel van zijn marathon. “In het zwemmen had ik een goed gevoel en ik zwom de 3,8 km in de prachtige Wortersee vlot in 56’25. Het fietsparcours was prachtig, maar pittig, met 1650 hoogtemeters. Ik heb een gemiddeld wattage van 245 aangehouden en deed 5u01 op mijn Ridley Dean over de 180 km. In de marathon had ik een goed gevoel in de eerste 15 km en na 21 km kwam ik door aan 1u35. In de tweede helft van de marathon kreeg ik het moeilijk om het tempo te houden en moest ik joggen. Ik had gehoopt na een goeie 70.3 Ironman in Luxemburg ook in Klagenfurt beter te lopen. Ik had behouden gefietst en dit dan ook niet verwacht. Uiteindelijk heb ik Klagenfurt wel uitgelopen in een tijd van 9u40. Daarmee was ik nog 93ste overall en haalde ik mijn 22ste Ironman finish, maar het geeft me vooral veel stof tot nadenken en evalueren,” aldus een ontgoochelde Dirk.

Innerme_advertentie_3athlon2017