Waan je op een Marokkaanse zandduin tijdens de Marathon des Sables met deze heerlijk zoete dadelreep. Boordevol natuurlijke snelle suikers, vitaminen en mineralen is het de ideale preworkout snack. De exotische zeemzoete smaak van dadels zorgt voor een aangename afwisseling van meer voorkomende energierepen. Let wel, tijdens de bereiding mag je niet bang zijn van sticky fingers…
Ingrediënten:
15 porties van 30 gram koolhydraten
30 madjoul dadels (600 gram met pit)
25 gram geraspte kokos
25 gram havermout
25 gram pompoenpitten
25 gram sesamzaad
15 gram cacaopoeder
Bereidingswijze:
Ontpit de dadels, leg ze op een snijplank en snij ze zo fijn mogelijk met een mes. Doe de dadels in een kom. Meng de rest van de ingrediënten kort door elkaar en vermeng dit nu met de dadel’brij’. Roer stevig door elkaar of kneed met je handen. Spreid uit in een vorm en laat opstijven in de koelkast. Snij in repen.
Recente posts
Volg 3athlon.be
Jogclub Podcast
FVDW
Zorgt Taylor Knibb voor nieuwe triatlontrend of had ze koude handen in 70.3 Ironman Oceanside?
Video: Indoor Triatlon Lievin
- Rachel Klamer boos op zichzelf: ‘Het was het stomste dat ik kon doen’
- 3athlon Praat Aflevering #209 – Van successen naar teleurstellingen én een toffe trainingsstage!
- [VIDEO] Schokkende beelden: Jonathan Wayaffe katapulteert zichzelf van fiets tijdens Ironman 70.3 Valencia
- Lucas Voets en Joyce Caro pakken goud bij Wezenberg Triathlon
- Chris Nikic volbrengt Marathon Majors; eerste persoon met Downsyndroom