Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maghrebijnse Dadelreep
Nutrition

Maghrebijnse Dadelreep

Dadelreep 7

Waan je op een Marokkaanse zandduin tijdens de Marathon des Sables met deze heerlijk zoete dadelreep. Boordevol natuurlijke snelle suikers, vitaminen en mineralen is het de ideale preworkout snack. De exotische zeemzoete smaak van dadels zorgt voor een aangename afwisseling van meer voorkomende energierepen. Let wel, tijdens de bereiding mag je niet bang zijn van sticky fingers…

 Ingrediënten:

15 porties van 30 gram koolhydraten
30 madjoul dadels (600 gram met pit)
25 gram geraspte kokos
25 gram havermout
25 gram pompoenpitten
25 gram sesamzaad
15 gram cacaopoeder

Dadelreep 1 Dadelreep 2   Dadelreep 3  Dadelreep 4

Bereidingswijze:

Ontpit de dadels, leg ze op een snijplank en snij ze zo fijn mogelijk met een mes. Doe de dadels in een kom. Meng de rest van de ingrediënten kort door elkaar en vermeng dit nu met de dadel’brij’. Roer stevig door elkaar of kneed met je handen. Spreid uit in een vorm en laat opstijven in de koelkast. Snij in repen.