Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck erg nipt geklopt in 70.3 Jornkopping
Heemeryck en Angert aan de leiding in de 70.3 van Zweden (foto: 70.3 IM Jornkopping)
Nieuws

Pieter Heemeryck erg nipt geklopt in 70.3 Jornkopping

Pieter Heemeryck 7903 jornkopping

In het Zweedse Jornkopping greep Pieter Heemeryck heel erg nipt naast de overwinning in de 70.3 Ironman. Slechts 19 seconden kwam hij te kort om Florian Angert te kloppen. “Ik had vooraf getekend voor een tweede plaats maar zonder dipje had ik hier kunnen winnen,” vertelde Pieter.

Na het zwemmen waren het reeds Angert en Heemeryck die een klein gaatje konden slaan op een omvangrijke groep. Eenmaal op de fiets reed Pieter meteen wat weg met het oog op de kleine klim na 8 km. Na 15 kilometer kwam er echter een groep van 4 met daarin de Duitsers Angert en Frommhold terug. Na meerdere pogingen van zowel Angert als Heemeryck om de groep te doen breken, konden beiden pas een beslissende kloof slaan rond kilometer 70. Samen kwamen ze dan ook de wisselzone in om aan de afsluitende halve marathon te beginnen.

Tijdens het looponderdeel pakte Heemeryck na de eerste ronde een 200-tal meter, maar rond kilometer 10 volgde er een dipje. Angert kwam terug tot bij Pieter waarna beide atleten samen de laatste van 3 te lopen rondes ingingen. Tot kilometer 18 bleven de atleten samen, maar na een beslissende aanval rond kilometer 18 moest Pieter de Duitser toch laten gaan.

Winst was er dus voor Angert die het met 19 seconden voorsprong haalde op Heemeryck. Na een 4e plaats in de “Challenge the Championship Samorin”, winst in de Challenge Geraardsbergen en nu een 2e plaats in de Ironman 70.3 van Jönköping toont Pieter wel constante resultaten. De volgende wedstrijd waar Pieter zal starten, zal de Challenge Praag eind juli zijn, waar hij vorig jaar won. Hoofddoel dit seizoen is het WK Ironman 70.3 in Zuid-Afrika waar Pieter na zijn laatste resultaten resoluut voor een top-5 notering wil gaan.

“Voor een 2e plaats had ik vooraf zeker getekend, maar zonder dipje had het er misschien helemaal anders kunnen uitzien. Angert is echter een verdiende winnaar aangezien we elkaar tijdens het fietsen constant aflosten en dus met gelijke wapens aan het looponderdeel begonnen. Na 7 kilometer dacht ik dat winst binnen was, maar een dipje niet veel later besliste jammer genoeg dat ik mijn mooie voorsprong die ik op dat moment had bijeen gelopen al snel kwijt was. Ik kon nog een aantal kilometer aanklampen, maar Angert toonde zich net wat sterker in de slotfase. Na mijn winst in de Ironman 70.3 van Lanzarote is dit mijn 2e beste resultaat in een wedstrijd van het Ironman circuit dus op de goede weg zijn we zeker!”