Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yeray Luxem verlengt titel op BK cross triatlon
Yeray Luxem Belgisch kampioen cross triatlon 2018 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Yeray Luxem verlengt titel op BK cross triatlon

Yeray Luxem opnieuw Belgisch kampioen cross triatlon (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Yeray Luxem opnieuw Belgisch kampioen cross triatlon (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Zondagochtend heeft Yeray Luxem op indrukwekkende wijze zijn Belgische titel cross triatlon verlengd. Op het BK in Oudenaarde versloeg hij zijn ploegmaat en goeie vriend Wouter Vander Mast. Matthias Allegaert was de verrassende derde. Bij de vrouwen pakte Ine Couckuyt de nationale titel over van Christine Verdonck.

Vorig jaar werden de titels nog uitgedeeld bovenop de Citadel in Namen tijdens de Xterra. Yeray Luxem en Christine Verdonck pakten toen het goud. In Oudenaarde kregen de cross triatleten een dynamisch parcours voorgeschoteld, met onder andere de beklimming van de Koppenberg. Na de 1.000 meter zwemmen ging Dieter Boeye aan de leiding, maar Wouter Vander Mast en Yeray Luxem namen heel snel de leiding over en fietsten in de 32 km weg van alle tegenstand. Met meer dan twee minuten op Allegaert en Van Daele, die op 3’30 volgde, begonnen de twee Atriac-atleten aan de afsluitende 10 km lopen.

Wouter, yeray en Matthias op het BK (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Wouter, yeray en Matthias op het BK (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Yeray bleek daarin de snelste. “Ik wilde absoluut revanche nemen na mijn DNF in de Xterra Frankrijk door een lekke band vorige week. Ik was er echt op gebeten om vandaag te winnen. Al was het speciaal. Wouter is een goeie vriend, maar ik hield hem de hele tijd in de gaten, want je weet met hem nooit wanneer hij zou durven aanvallen. In het lopen ging het ondanks de hitte goed, al kan ik daar goed tegen. Dit doet deugd. Het is meteen ook het einde van een rot voorjaar met blessure, last door een aanslepend virus, dan nog een paar keer pech. Nu even genieten en dan weer twee weken op stage om dan in de Inferno eer te betuigen aan mijn overleden goeie vriend Jan Cox,” besloot een emotionele Yeray.

Wouter Vander Mast werd compleet uitgeput tweede en ook Matthias Allegaert kwam volledig leeg als derde binnen. Tim Van Daele werd vierde. “Al had ik liever vijfde of zo geworden. Dit is een zuur resultaat, al vond ik het al bij al een goeie wedstrijd. Maar brons was toch mooier geweest,” aldus Tim die liever op het podium had gestaan.

Ine Couckuyt pakt goud in Oudenaarde (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Ine Couckuyt pakt goud in Oudenaarde (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Als dertiende overall kwam een sterke Ine Couckuyt binnen. Ze legde dit jaar meer de focus op het offroadgebeuren en ging van start tot finish aan de leiding. “Het mountainbiken gaat me goed af, maar dit wil niet zeggen dat ik me volledig toeleg op de cross triatlon. Ik vind het een leuke afwisseling met de andere triatlons en wil op dit moment nog niet kiezen. Vandaag was het een goeie wedstrijd. Ik schrok er zelf van dat ik acht minuten wegfietste van Joke Coysman,” aldus een tevreden Belgische kampioene. Joke Coysman werd op ruime achterstand tweede. Valerie Vincent pakte het brons.

Belgische kampioenen Ine Couckuyt en Yeray Luxem (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Belgische kampioenen Ine Couckuyt en Yeray Luxem (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

Verdere titels:

MU23
1. Dieter Boeye
2. Troy Kiveryn
3. Cis Bens

F40
1. Nancy Vanfleteren
2. Ingeborg Vandewalle

M40
1. Paul Embrechts
2. Niki Devoldere
3. Steven Van Eester

M50
1. Dirk Mertens
2. Jan De Dobbelaere
3. Frank Kiveryn

M60
1. Walter Rasschaert
2. Joel Demarets