Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toon Veldeman AG-winnaar Frankfurt, broers met 3 naar Kona
Toon Veldeman wint AG in EK IM (foto: Tim Bernaerdt)
Nieuws

Toon Veldeman AG-winnaar Frankfurt, broers met 3 naar Kona

Toon Veldeman wint AG in EK IM (foto: Tim Bernaerdt)
Toon Veldeman wint AG in EK IM (foto: Tim Bernaerdt)

In 1 adem vernoemd worden met Jan Frodeno en Daniela Ryf… Die eer kwam Toon Veldeman zondag toe in de Ironman van Frankfurt. Want naast de winst van Frodo en de Million Dollar Baby viel ons natuurlijk de schitterende 12de plaats op van Toon Veldeman. Hij was de beste van alle age groupers en pakte een slot voor het WK Ironman in Hawaii. En zo krijgen we voor de derde keer in Kona de drie broers Veldeman aan de start.

De druk was hoog

Tweelingbroers Stijn en Stefaan waren al gekwalificeerd, zondag kwam daar ook Toon bij. Hij deed het op indrukwekkende wijze. met een eindtijd van 8u58’12 klokte hij de veertiende tijd en zette hij de concurrentie op ruim drie minuten, en dat op het Europees kampioenschap Ironman. “Ik ging in Frankfurt op zoek mijn ticket voor Hawaii, om voor een 4de maal deel te nemen en een 3de maal samen met mijn broers Stijn en Stefaan. Zij kwalificeerden zich al eind vorig jaar dus de druk lag hoog. De voorbereiding is heel goed verlopen, zonder blessures of kwaaltjes die mij al te veel tegenhielden, dus ik wist dat de vorm in orde was. 

Fietsen 5 km langer

Bij het zwemmen had ik meteen een goed gevoel. Niet te diep gegaan, alles onder controle en toch mijn snelste tijd al op een Ironman met 55 minuten. Ik kwam als 5de in mijn age group in de wisselzone en lag perfect op schema. Ook bij het fietsen zat ik meteen in het goede ritme en haalde ik verschillende atleten in, hoewel de eerste 60 km mij geen fantastisch gevoel gaven. Ik kwam in een groepje van een man of vier terecht en na 60 km begon ik me beter te voelen en het tempo gevoelig op te drijven. Slechts 1 persoon kon mee, maar die moest in de laatste 30 km van het fietsen toch nog een minuut toegeven. De wind zat vandaag niet gunstig en vanwege wegenwerken was het fietsparcours 185 km in plaats van 180, waardoor er geen snelle fietstijden werden genoteerd, maar met een NP van 289 en een 2de plaats in mijn categorie was ik super tevreden.

Na 10 km wist ik dat winst erin zat

Bij het lopen had ik meteen het goed ritme te pakken. Na een tiental km wist ik dat de overall winst bij de agegroupers er in zat. Ik kon mijn tijden tot km 30 aanhouden en hoewel ik de laatste 10 km nog een serieuze dip kende, kon ik toch de overwinning bij de agegroupers grijpen en een 12de plaats overall.  Ik ben super tevreden. Nu even rusten en in oktober opnieuw naar Hawaii met een bus supporters,” aldus een dolblije Toon Veldeman.

Psycholigische tik van Frodeno

Jan Frodeno wint Frankfurt

Bij de pro’s deelde Jan Frodeno een psychologische tik uit aan twee Hawaii favorieten. Frodo stormde naar de overwinning in 8u00’58. Gezien het langere fietsparcours een toptijd op het EK Ironman. BMC-Vifitsport atleet Patrick Nilsson en regerend wereldkampioen Ironman Patrick Lange werden twee en drie op meer dan zeven en acht minuten. Bij de vrouwen stond er alweer geen maat op Daniela Ryf. Zij domineerde het EK en won in 8u38’44. Sarah True, toch niet van de minsten, verloor maar liefst 26′ en Sarah Crowley kwam op 32′ van Ryf als derde binnen. Itzu-triatlete Saleta Castro werd 9de.

Er was ook nog de knappe vijfde plaats van Felix Bufkens bij de M25 in 9u27’33. Ook Johan Anthonis werd vijfde, bij de M55 deed hij 10u24’31 over de Ironman van Frankfurt.