Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Biratlon voor Heemeryck en Baumer
Silke Baumer wint Biratlon (foto: Chris Hofkens)
Nieuws

Biratlon voor Heemeryck en Baumer

Silke Baumer wint Biratlon (foto: Chris Hofkens)
Silke Baumer wint Biratlon (foto: Chris Hofkens)

Silke Baumer heeft zaterdagavond de Biratlon met overwicht gewonnen. Bij de mannen was er in de sprinttriatlon in Brecht meer spanning, met een mooie loopfinale tussen Nick Thijs en Sander Heemeryck. En over de hele lijn was de nieuwe lokatie een succes van de organisatie van Bracht In’t Rood.

Het centrale terrein was een paar honderd meter verlegd zodat er voor de eerste keer met 1 centrale wisselzone gewerkt werd. En dat zorgde voor een spectaculaire setting voor de triatleten te midden honderden enthousiaste supporters. Bij de vrouwen kwam de jonge Evelien Keuppens als eerste uit het water, maar de No Limit triatlete zakte in het fietsen weg en zou vierde worden. In het fietsen namen Silke Baumer en de verrassende Ellen Swaenen het commando over, maar in het lopen stond er geen maat op Silke. De triatlete van de Brasschaatste triatlonclub stormde naar de overwinning in 1u09’39. Swaenen hield haar tweede plaats vast en kwam na 1u11’10 over de streep. Evelyn Bosch liep nog naar de derde plaats.

Zo groot mogelijke voorsprong

Sander Heemeryck in de Biratlon (foto: Chris Hofkens)
Sander Heemeryck in de Biratlon (foto: Chris Hofkens)

Bij de mannen kwam Jens Van Looveren als eerste op het droge na 400 meter zwemmen. In de 20 km fietsen kreeg hij het gezelschap van Sterke Peer ploeggenoot Stef Coninx en Atriac-triatleet Nick Thijs. De kopgroep van drie kon een minuut pakken op een grote achtervolgende groep, met daarin topfavoriet Sander Heemeryck. “We hebben er op de fiets alles aan gedaan om de voorsprong zo groot mogelijk te maken,” vertelde een uitgeputte Nick Thijs. “Ik wist dat een minuut krap zou worden, maar heb alles gegeven in het lopen. Maar in de slotronde kon ik niet meer mee toen Sander me voorbij vloog,” aldus Nick.

In het rood moeten gaan

Sander Heemeryck sloeg toe in de slotronde en pakte in 1u00’21 de overwinning in de Biratlon. “Ik had een voor mijn doen goed zwemnummer en wisselde ook vrij snel. Maar de mannen vooraan hebben heel sterk gefietst. Want ook in onze groep lag het tempo hoog. Het lopen ging vlot, al ben ik toch in het rood moeten gaan om het gat naar Nick dicht te lopen,” aldus Sander, die aan een topseizoen bezig is. Nick Thijs werd op 39 seconden tweede en Jens Van Looveren kwam nog eens 17 seconden later als derde binnen.

Meer foto’s van Chris Hofkens vind je op facebook.

Uitslagen