Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rik en Hanne mogen naar Youth Olympic Games
Nieuws

Rik en Hanne mogen naar Youth Olympic Games

Rik Malcorps Hanne Peeters Banyoles

Twee Belgische triatlontalentjes hebben zich in Banyoles dit weekend geplaatst voor de triatlon tijdens de Youth Olympic Games in Buenos Aires in 2018. Bij de meisjes was de tiende plaats van Hanne Peeters voldoende voor kwalificatie. Bij de jongens mag Rik Malcorps zijn koffers pakken na een 12de plaats.

Dit weekend vond in Banyoles de jeugdwedstrijd van het jaar plaats, de kwalificatiewedstrijd voor het Europese continent voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. In totaal zullen hier 32 jongens en 32 meisjes strijden voor de eeuwige roem en de medailles. Voor Europa zijn er per categorie 12 spots voorzien. In Banyoles stonden er in elke reeks een 70-tal atleten aan de start, strijdend voor 12 tickets.

Om 10u45 gingen de meisjes van start. Dat de inzet hoog was ondervonden Elise Tahay en Hanne Peeters onmiddellijk. Ze kwamen pas met de 2de helft van het pak uit het water. Elise miste net de achtervolgende groep en kwam zo op een ongelukkige plaats terecht, Hanne kon wel nog de aansluiting maken.

Het draaide goed rond en na een tweetal ronden hadden ze de eerste fietsgroep te pakken. Ondertussen begon het broeierig heet te worden in de Spaanse stad en de meisjes werden danig op de proef gesteld. Het loopniveau lag zeer hoog. Hanne perste de citroen helemaal leeg en finishte zeer knap op een 10de plaats, goed voor een ticket naar de Argentijnse hoofdstad. Elise vocht nog voor wat ze waard was en eindigde 41ste.

De jongens gingen van start om 12u30. In het zwemmen zagen we hetzelfde scenario. Antoine Vandebroek en Rik Malcorps kwamen pas rond de 40ste plaats uit het water. De eerste 18 jongens waren toen al gaan vliegen. Na de eerste fietsronde hadden de koplopers een gat van ongeveer 30 seconden. Onze heren wisten wat hen te doen stond en gingen vol aan de bak met 30 man in het wiel. Rik en Antoine zouden respectievelijk de 5de en 6de fietstijd neerzetten.

Even voor T2 was het gat nog een 30tal meter met de eerste groep. Na de eerste loopronde liep Rik, samen met 7 andere atleten, voor de laatste 4 tickets. Met z’n achten liepen ze 4 km zij aan zij. Rik kwam als 12de over de eindmeet, in de uitgezuiverde landenlijst een 10de stek. Goed voor een ticket naar Buenos Aires. Antoine eindigde als eerstejaars op een verdienstelijke 25ste plaats.

Op dag 2 stond nog de team relay op het programma waar onze Belgen knap 11de werden.